Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Εστιατόριο Mezzaluna στο Μαρούσι

Τελευταία δοκίμασα ένα συμπαθητικό ιταλικό εστιατόριο, oνόματι Mezzaluna. Βρίσκεται στον 3ο όροφο του Golden Hall, αλλά απ' ό,τι γνωρίζω έχει και ένα αδελφάκι στη Βουλιαγμένη, το οποίο καθώς πληροφορήθηκα θεωρείται και κοσμικό στέκι της περιοχής του. Εάν κάνετε τη βόλτα σας για ψώνια -ή έστω και για window shopping, που είναι και πιο πιθανό δεδμένων των οικονομικών συνθηκών- και αποφασίσετε ότι θέλετε να τσιμπήσετε κάτι, το Mezzaluna είναι μία από τις πιο αξιοπρεπείς λύσεις που έχει να προσφέρει το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο.
Παρεμπιπτόντως, για τα trivia της υποθέσεως, η λέξη "mezzaluna" προφέρεται
"μετζαλούνα" και στα Ιταλικά σημαίνει μισοφέγγαρο, αλλά οι Ιταλοί αποκαλούν έτσι και το -εξαιρετικά πρακτικό by the way- μαχαιράκι με την ημικυκλική λεπίδα και τις ξύλινες λαβές με το οποίο ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
Το περιβάλλον δεν έχει κάτι το αξιομνημόνευτο. Πρόκειται για έναν μεγάλο, ενιαίο, άνοιχτό χώρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και προφανώς εφόσον βρίσκεστε σε εμπορικό κέντρο λάβετε υπόψη σας και την ανάλογη βαβούρα και τα εκ των ων ουκ άνευ πιτσιρίκια που τρέχουν πέρα-δώθε και πάνω-κάτω στον παιδότοπο που είναι δίπλα στο κατάστημα. Ο χώρος, λοιπόν, δεν έχει κάποιον ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά είναι φωτεινός και αν καθίσετε κοντά στην τζαμαρία θα έχετε και θέα στην πόλη.
Οι γεύσεις ήταν, όπως είπαμε, αξιοπρεπείς. Βέβαια, μην περιμένετε θαύματα - το θέμα το έχουμε άλλωστε συζητήσει εκτενώς, το καλό ιταλικό στην Αθήνα είναι κάτι σαν την αναζήτηση του Άγιου Δισκοπότηρου κλπ κλπ. Εδώ θα βρείτε μια κάπως ελληνοποιημένη version πολλών κλασικών ιταλικών πιάτων -ζυμαρικά, πίτσες κλπ- αλλά, αν και το κατάστημα αυτοαποκαλείται "τρατορία", δεν θα συναντήσετε εντός του ούτε φρέσκα ζυμαρικά, ούτε την απλότητα, ούτε την καθαρότητα γεύσεων, ούτε την αντιστοιχία τιμών που θεωρητικά υπαινίσσεται η συγκεκριμένη εστιατορική κατηγορία. Αν λάβετε τα παραπάνω υπόψη σας και πάτε κρατώντας μικρό καλάθι, μπορεί, όπως και εγώ, να το ευχαριστηθείτε.
Τα κλασικά ζυμαρικά που δοκιμάσαμε, spaghetti pomodoro e basilico (9 ευρώ) και penne al pesto genovese (11 ευρώ) ήταν σωστά φτιαγμένα και νόστιμα, αλλά θα τα χαρακτήριζα απλώς διεκπεραιωτικά. Αυτό που μας εξέπληξε ευχάριστα στο Mezzaluna ήταν οι πολύ καλές σαλάτες. H Siciliana (9.50 ευρώ), που περιείχε ντοματίνια, κρεμμύδι, αγγούρι, μπαλάκια μοτσαρέλας, κρουτόν και σος πέστο, ήταν ολόσωστη και δροσιστική, ενώ η insalata di pollo, με ποικιλία πράσινων λαχανικών, ψητό κοτόπουλο μαριναρισμένο με τζίντζερ και πορτοκάλι και βινεγκρέτ με μέλι (15.50 ευρώ) ήταν γευστικότατη και χορταστική, αν και προσωπικά θα την ήθελα με λίγο λιγότερο ντρέσινγκ. Το φιλέτο σολομού στο γκριλ, αν και σχετικά ακριβό πιάτο (19 ευρώ), ψηφίστηκε ομόφωνα ως το καλύτερο: άψογο ψήσιμο (μην το γελάτε, δεν συμβαίνει τόσο συχνά όσο θα έπρεπε) και ωραιότατο γαρνίρισμα με baby πατατούλες, μπρόκολο και άλλα λαχανικά στον ατμό.
Το πρόβλημα του Mezzaluna ωστόσο εστιάζεται στο μετριότατο σέρβις του, διότι αφενός χρειάστηκε άπειρη ώρα τόσο για να παραγγείλουμε όσο και για να σερβιριστούμε και αφετέρου δεν μπορώ να πω ότι το προσωπικό μάς έκανε να αισθανθούμε ιδιαίτερη ζεστασιά. Γενικώς, οι σερβιτόροι, που σίγουρα δεν επαρκούσαν αριθμητικά αναλογικά με την πελατεία του καταστήματος- μας έδιναν συνεχώς την αίσθηση ότι έπρεπε να τους κυνηγάμε/παρακαλάμε για να τους ζητήσουμε το οτιδήποτε. Η υπόλοιπη παρέα, εντωμεταξύ, που έχει ξαναεπισκεφθεί το εστιατόριο μού επιβεβαίωσε ότι δυστυχώς δεν ήταν μεμονωμένο φαινόμενο.
Οι τιμές είναι φυσιολογικές προς τσιμπημένες και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 28-35 ευρώ το άτομο, που δεν τα λες και λίγα την σήμερον ημέραν. Κάποια πιάτα θεωρώ ότι θα μπορούσαν να είναι αρκετά πιο οικονομικά και ειδικότερα οι σαλάτες. Αυτό βέβαια ισχύει για πολλά ελληνικά εστιατόρια που μου δίνουν την αίσθηση ότι κοστολογούν ανεξήγητα ακριβά τις σαλάτες και τα πρώτα πιάτα, αν και οι τιμές των κυρίων πιάτων τους είναι λογικές, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει πολύ ο λογαριασμός. Δεν είναι δυνατόν να κοστίζουν οι σαλάτες περισσότερο από τα μισά κυρίως πιάτα του καταλόγου επειδή έχουν επάνω σε πέντε μαρουλόφυλλα δύο φέτες προσούτο ή κοτόπουλο, ρε παιδιά, πώς να το κάνουμε. Δεν είναι χρυσάφι πια, ήμαρτον. Ουφ, τα 'πα και ησύχασα.

Τιμές: 28-35 ευρώ το άτομο
Κουζίνα: ιταλική

Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας37, 3ος όροφος του Golden Hall, Μαρούσι
Τηλέφωνο: 210 68 36 828

Y.Γ. H φωτογραφία είναι από το
zoomout.grΣύνδεσμος

2 σχόλια:

  1. θεωρω οτι ειναι εξαιρετικα ακριβο το συγκεκριμενο εστιατοριο και οτι μαλλον στοχευει στην ευκολη και 'δημοφιλη' λύση της ιταλικής κουζίνας (που ειναι αναμφισβήτητα η δημοφιλεστερη κουζινα παγκοσμίως) παρα στην αυθεντικη της παρουσιαση. Δεν μπορω αλλωστε να διανοηθω οτι κάποιος θα πληρώνει τόσα πολλά για να φάει σε εμπορικό κέντρο!
    Θα προτιμούσα την επιλογή του 'che sara' στον ταυρο, που και αυθεντική trattoria είναι και την απλότητα της κουζίνας βγαζει και σε ταξιδεύει στην ιταλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή