Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Γιαούρτια στον Νταλάρα, μπίρες στη Μέρκελ.

Όλοι μάθαμε για τα γιαούρτια που εκτόξευσε το κοινό στον Νταλάρα στις πρόσφατες συναυλίες του ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Εκτός από γιαούρτια βέβαια, του πέταξαν και καφέδες και ντομάτες. Aααα, όλα κι όλα, αν μη τι άλλο είναι τα εθνικά μας προϊόντα. (Τις καρέκλες, βέβαια, τις βρήκα κάπως too much και εκτός κλίματος. Εκτός αν ήταν πλάγια αναφορά στον καρεκλοκενταυρισμό.)
Δείτε μετά το 1:40'' για το πρώτο μπουγέλωμα.
Το καλύτερο σχόλιο που άκουσα σχετικά με το συμβάν είναι ότι ο Νταλάρας πλέον δεν θα τραγουδάει τη "Μισιρλού", αλλά τη "Γιαουρτλού".
Σκεφτείτε το λίγο, σας παρακαλώ. Σιγοτραγουδίστε το κιόλας, αν θέλετε. Ο τελευταίος στίχος του ρεφρέν ειδικά ταιριάζει κουτί στο νέο, γιαουρτωμένο προφίλ του λαϊκού αοιδού.

Γιαουρτλού μου, η γλυκιά σου η ματιά
φλόγα μου 'χει ανάψει μες στην καρδιά,
αχ γιαχαμπίμπι, αχ γιαλελέλι, αχ
τα δυο σου χείλη στάζουνε μέλι, οϊμέ.


Αλλά όπως κι εμείς πετάμε τα εθνικά μας προϊόντα στα πρόσωπα στα οποία θέλουμε να εκφράσουμε την αποδοκιμασία μας, φαίνεται πως κι άλλοι λαοί κάνουν ακριβώς το ίδιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για την πολυαγαπημένη μας Μέρκελ και μπορεί να έγινε καταλάθος, ωστόσο δεν παύει να είναι εξίσου απολαυστικό. Το περιστατικό αυτό δεν πολυακούστηκε, οπότε ίσως και να μην το έχει πάρει ακόμα το μάτι σας.
Πριν λίγες ημέρες, την ώρα που η καγκελάριος της Γερμανίας βρισκόταν σε δείπνο, ένας σερβιτόρος την πλησίασε προκειμένου να ακουμπήσει επάνω στο τραπέζι της ποτήρια γεμάτα με μπίρα. Την ώρα πουβρισκόταν όμως επάνω από την ατυχή καγκελάριο, ο δίσκος αναποδογύρισε και η Μέρκελ λούστηκε στις μπίρες.
Enjoy! (Too mean?)Υ.Γ. Μη μου πείτε, όμως, ότι η ψυχραιμία της δεν είναι εντυπωσιακή;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου