Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Πικρό Τσιμπούσι/Bitter Feast στις Νύχτες Πρεμιέρας

Τις Νύχτες Πρεμιέρας τις λατρεύω. Είναι ένας από τους λόγους που με κάνουν να αγαπώ τη ζωή στην Αθήνα και κάθε χρόνο περιμένω πώς και πώς να ανακοινωθεί το πρόγραμμα για να αρχίσω να υπογραμμίζω πάνω μανιακά με τα μαρκαδοράκια ποιες ταινίες θέλω διακαώς να δω και να παίρνω υστερικά τηλέφωνα στους φίλους μου για να τους καβαντζώσω για την τάδε ή τη δείνα προβολή. Φέτος, όμως, υπάρχει και μια ταινία ειδικού, γαστρονομικού ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα!

Την Παρασκευή (23/9), στις 00:15, στο Αττικόν, προβάλλεται το Bitter Feast, του οποίου ο τίτλος έχει αποδοθεί στα Ελληνικά ως "Πικρό Τσιμπούσι". Την ταινία, που είναι μια μαύρη κωμωδία τρόμου αμερικανικής παραγωγής (2010), σκηνοθετεί ο Τζο Μάτζιο και παίζει -μεταξύ άλλων- και ο διάσημος σεφ Μάριο Μπατάλι. Η σύντομη περιγραφή της ταινίας στο πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:


"Σεφ που βλέπει την καριέρα του να καταστρέφεται από την ανηλεή κριτική ενός food blogger τον απάγει, τον κλείνει σε σκοτεινό υπόγειο και αποδεικνύει ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται ματωμένο. Γαστριμαργικό horror movie που μπερδεύει απολαυστικά το gore με το gourmet."

Πραγματικά, need I say more? Εννοείται πως με το που το διάβασα ταυτίστηκα και τσακίστηκα να κλείσω εισιτήρια, γιατί τουλάχιστον πρέπει να ξέρω τι με περιμένει, να είμαι προετοιμασμένη βρε αδερφέ. Δεν ξέρεις ποτέ ποιανού μπορεί να του τη βαρέσει και να τη δει ξαφνικά δολοφόνος με το μπλέντερ/μίξερ/κουζινομάχαιρο/μπαλτά/αποχυμωτή/φλόγιστρο για την
crème brulée. Kαι το κακό είναι πως η κουζίνα κρύβει άπειρα αξεσουάρ μαγειρικής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φονικά όπλα ή έστω όργανα βασανιστηρίου. Μου φαίνεται πως στο εξής θα αρχίσω να βλέπω τον πολτοποιητή σκόρδου με άλλο μάτι. Μανούλαααα!

Και βέβαια, δε θα σας άφηνα χωρίς τρέιλερ. Enjoy!



P.S. Κρίνοντας από το τρέιλερ, μάλλον καλύτερα να μην έρθετε φαγωμένοι στην προβολή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου