Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Εστιατόριο Scala Vinoteca στο Κολωνάκι, Part II

Όταν πηγαίνω για πρώτη φορά σε ένα εστιατόριο και μ' αρέσει πολύ, ενθουσιάζομαι. Όταν, όμως, το επισκέπτομαι και για δεύτερη φορά και με αφήνει με εξίσου καλές ενυπώσεις σε όλους τους τομείς (κουζίνα, περιβάλλον κλπ), τότε νιώθω ότι ίσως έχω βρει ακόμα ένα στέκι.
Αυτό ακριβώς μου συνέβη με το Scala Vinoteca, ένα wine restaurant στο Κολωνάκι (για το οποίο έχω ξαναγράψει), που με άφησε εξίσου ευχαριστημένη και με το νέο, χειμωνιάτικο μενού του.
Το μενού, όπως έχουμε πει, επιμελείται ο Χριστόφορος Πέσκιας, στον οποίο αρχίζω να έχω όλο και μεγαλύτερη αδυναμία. Στο Scala Vinoteca, επομένως, θα βρείτε αρκετές από τις ιδέες και τις γεύσεις που θα απολαύσετε και στο Π Box της Κηφισιάς (δείτε τις σχετικές αναρτήσεις εδώ και εδώ), αλλά με χαμηλότερες τιμές. Διαφορές, βέβαια, στη γεύση και στο επίπεδο των εκτελέσεων υπάρχουν, διότι αφενός είναι αδύνατο να βγει το ίδιο πιάτο από διαφορετικό άνθρωπο, αφετέρου η μαγειρική του ίδιου του Πέσκια νιώθω πως έχει μια κάποια παραπάνω φινέτσα στην εκτέλεση.
Αυτή τη φορά, ξεκινήσαμε με το λαδοτύρι Μυτιλήνης με μαρμελάδα (7 ευρώ), ένα παρόμοιο πιάτο με αυτό που έχουμε δοκιμάσει και στο Π Βοx. Ήταν απολαυστικό μεν, αλλά δεν είχε την ελαφράδα του Π Box (βέβαια, όπως είπαμε, άλλο να πληρώνεις 7 και άλλο 11 για ένα ορεκτικό). Η βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και γαρίδες (11 ευρώ), πάντως, ήταν αριστούργημα. Άψογα εκτελεσμένη και ό,τι πρέπει για το κρύο που έχει πέσει τις τελευταίες μέρες! Η ρεβιθάδα με δενδρολίβανο και chorizo (12 ευρώ), επίσης πάρα πολύ καλή, αλμυρή και πικάντικη όσο πρέπει. Αν και πιστεύω πως μια διευκρίνηση στον κατάλογο πρέπει να γίνεται, διότι η λέξη "ρεβιθάδα", παραπέμπει (τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό) σε σούπα, ενώ αυτό ήταν ρεβύθια σε μαντεμένιο ταψάκι, χωρίς ζουμί δηλαδή. Τέλος, τα λαζάνια bolognese με φουαγκρά (17 ευρώ) ήταν νοστιμότατα. Μου θύμισαν και πάλι το παστίτσιο με φουαγκρά που δοκίμασα στο Π Box την τελευταία φορά. Βέβαια, νομίζω πως κάπου μέσα σε όλο αυτό τον κιμά και το ζυμάρι, το φουαγκρά κάπως χάνεται, αλλά αυτό είναι ίσως και υποκειμενικό. Το γευστικό αποτέλεσμα είναι πολύ ευχάριστο, σίγουρα. (Παρεμπιπτόντως, τα λαζάνια τα αγαπώ σχεδόν όσο και ο Garfield.)

Το φαγητό μας, τέλος, το συνοδεύσαμε με ένα ποτήρι pinot noir Chanson Bourgogne, που στα 8,5 ευρώ είναι αρμυρούτσικη τιμή για ποτήρι, αλλά με αποζημίωσε γευστικά.

Σε όλα αυτά, αν προσθέσεις και τον άψογα διακοσμημένα χώρο, το ενδιαφέρον κοινό, την ωραία ατμόσφαιρα και την καλή μουσική, τι άλλο μπορεί να ζητάς από ένα εστιατόριο;
Μόνη μου συμβουλή είναι μάλλον να αποφύγετε να καθίσετε στο μπαρ. Το βρήκα αρκετά άβολο, και ως προς τα καθίσματα και ως προς την ταχύτητα στην εξυπηρέτηση... Άσε που είσαι και πλάτη στον κόσμο και χάνεις όλο τον τζερτζελέ!

Ετυμηγορία: Άψογη διακόσμηση, ωραία ατμόσφαιρα, άφθονες ετικέτες κρασιού σε φιάλη και σε ποτήρι και classy μενού by X. Πέσκιας.
Τιμές: 25-35 ευρώ (αναλόγως και το κρασί)
Διεύθυνση: Διεύθυνση: Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι
Τηλ: 210 36 100 41
Κράτηση: Οπωσδήποτε. Για Παρασκευή/Σάββατο, κλείστε ως και δύο μέρες πριν.

6 σχόλια:

  1. Μου αρέσει πάρα πολύ το blog σου κ το συμβουλεύομαι πριν πάω για φαγητό ;) Το Scala Vinoteca ήταν στα επόμενα που ήθελα να επισκεφθώ :D thanks

    marimar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ!
    Ελπίζω να βοήθησαν τα σχετικά post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για το blog σου, το έχω βάλει στα αγαπημένα μου!!! Μ αρέσει πολύ που βρίσκεις μικρά και συνοικιακά μαγαζάκια, που κρατάνε ακόμα την ποιότητα και τον χαρακτήρα τους!!
    Σχετικά με το Scala Vinoteca, δεν μπορώ να πω ότι το συστήνω...Πολύ ωραίες γεύσεις..αλλά είχα επιλέξει να πάρω τα Ραβιόλι, που ήταν - αν θυμάμαι καλά - 4 στο πιάτο μου... Και δεν ήταν και πολύ μεγάλα...Για τα λεφτά που είχαμε δώσει, δεν έφαγα και τόσο καλά...Ήταν βέβαια πολύ νόστιμα...Απλώς ήταν πολύ λίγα στην ποσότητα και δεν μου άρεσε σαν αντίληψη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Georgios.
    Καταρχάς, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!
    Όσο για το Scala Vinoteca, σεβαστή η απόψή σου, ωστόσο τα ραβιόλια συνηθίζεται να σερβίρονται έτσι, 4-5 τεμάχια δηλαδή στο πιάτο, αλλά στην περίπτωση αυτή, τα παίρνει κανείς ως πρώτο πιάτο. Αλλά βέβαια, αυτά είναι γούστα, οπότε δεκτό το σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχχχχ ! επιτελους, μου "φυγε ενα βαρος" - σου γραφω ! ναι, το πηρα αποφαση ! Λοιπον, θερμα συγχαρητηρια με πασα ειλικρινεια, εισαι κοριτσι με γουστο κ ταλεντο στην γραφη - να σαι καλα, αληθεια, γιατι μου 'χεις μαθει πολλα ;) - (ανεβαζε πιο συχνα - δεν σε χορταινω!)μ εκτιμηση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ' ευχαριστώ, λοιπόν, κι εγώ θερμά για τα καλά σου λόγια!!! Προσπαθώ να ανεβάζω όσο πιο συχνά μπορώ... Και πίστεψέ με, ιδέες έχω συνέχεια, αν είχα και τον απαιτούμενο χρόνο, θα έγραφα 3 φορές τη μέρα, χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή