Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Eστιατόριο Πικ Νικ Bar στη Νέα Ερυθραία

Το Πικ Νικ Bar είναι ένα από τα πιο fun μαγαζιά που έχω βρεθεί τον τελευταίο καιρό και μου κάνει εντύπωση που ένα τέτοιο μέρος δεν βρίσκεται στο κέντρο, αλλά στο προάστιο της Νέας Ερυθραίας.
Ας ξεκινήσουμε από το χώρο, που και καλόγουστος είναι και πρωτότυπη και φρέσκια διακόσμηση έχει (η φωτό είναι από το Αθηνόραμα). Μικροσκοπικό και cozy, βαμμένο με έντονα χρώματα -κυριαρχούν το τιρκουάζ και το πορτοκαλί- ανδαλουσιανά πλακάκια στους τοίχους, καρέκλες του μπαρ ντυμένες με ριγέ άσπρο-κόκκινο ύφασμα, ρετρό ανεμιστήρας στο ταβάνι και τσιγκελωτές σιδεριές στο μπαρ και μπροστά από την κουζίνα, που είναι ανοιχτή: όλα αυτά δίνουν ένα διασκεδαστικό μίγμα ισπανισμού ανακατεμένου με κάμποσες έθνικ πινελιές, που είναι αδύνατο να μη σας φτιάξει τη διάθεση. Βάλτε σ' αυτό και την ψαγμένη μουσική, που κυμαίνεται από jazzy mainstream ("Hey Ho" - Gin Wigmore) ως έθνικ lounge jazz, αλλά και πιο κλασικές επιλογές με απρόσμενο twist, όπως ας πούμε το La Historia de un Amor στα Αραβικά (θαρρώ, δεν παίρνω κι όρκο)! Αν, δε, προσθέσετε και το γεγονός ότι Τρίτη βράδυ το μαγαζί ήταν γεμάτο, όσοι κατοικείτε βόρεια έχετε μια πολύ καλή επιλογή για ποτό για αυτές τις μέρες της εβδομάδας που δεν θέλετε με τίποτα να κάτσετε μέσα (αλλά και για το Σαββατοκύριακο, γιατί όχι;).
Αλλά το Πικ Νικ Bar, αν και δεν είναι ακριβώς καθαρόαιμο εστιατόριο, αλλά ούτε και bar restaurant το λες ακριβώς (με την έννοια που συνηθίζουμε), πάντως έχει φαγητό και μάλιστα συμπαθέστατο! Τα πιάτα είναι φτιαγμένα με τη λογική του τσιμπολογήματος και είναι tapa-δίστικα, αλλά η κουζίνα είναι multiethnic και οι τιμές είναι ανάλογες. Οι συνταγές είναι κυρίως μεσανατολίτικες και ινδικές, αλλά στο μενού θα βρείτε και ολίγη Ταϊλάνδη, έτσι για να σπάει τη μονοτονία.
Εμείς ξεκινήσαμε με ένα κλασικό αραβικό μεζεδάκι, το baba ghanoush, τουτέστιν πολτό ψητής μελιτζάνας με ταχίνι και μπαχαρικά (4.70 ευρώ), που ήταν πολύ πετυχημένο και σωστό, ενώ για σαλατικό πήραμε τα παντζάρια φούρνου με πορτοκάλι, κόλιανδρο και τουρμέρικ (5.50 ευρώ), που ήταν συμπαθητικά, αλλά θα μπορούσε να έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο πορτοκάλι και το τουρμέρικ, τα οποία δεν "ακούγονταν" πολύ. Οι ινδικές πίτες naan, που είναι χειροποίητες και κοστίζουν μόνο 0,60 η μία, έρχονται ζεστές κι αφράτες και είναι ό,τι πρέπει για να συνοδέψετε το baba ghanoush ή το χούμους (το δεύτερο δεν το δοκιμάσαμε, αλλά επιφυλάσσομαι). Να φανταστείτε, οι δύο δε μας έφτασαν και παραγγείλαμε άλλες δύο! Ακόμα, δοκιμάσαμε το κους κους με ψητά λαχανικά robata (5.90 ευρώ). Το κους κους ήταν μεν αφράτο και αρωματικό (είχε και μπόλικο κάρδαμο!), αλλά τα ψητά λαχανικά ήταν απλώς τοποθετημένα από πάνω του, ενώ πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ ωραιότερο αν είχαν ανακατευτεί με κάποιο τρόπο κατά το μαγείρεμα, για να δώσουν γεύση στο κους κους. Τέλος, το ινδικό κοτόπουλο tandoori με γιαούρτι (6.90 ευρώ), που υποτίθεται πως συνοδευόταν με ρύζι (το διευκρίνησα κιόλας), ήρθε σκέτο και με μια σως που τη βρήκα κάπως παράταιρη (θύμιζε λίγο σαλάτα του σεφ), αντί για σκέτο γιαούρτι, και το ίδιο το κοτόπουλο, αν και νόστιμο, ήταν κάπως αδύναμο για τα γούστα μου -θα μπορούσε να γίνει και πιο πικάντικο. Πολύ ευχάριστο βρήκα το σερβίρισμα στα κομψά σιελ πιατάκια και μπολάκια με τα ασιατικά σχέδια από άνθη κερασιάς.
Γενικά, αν και
περιθώρια βελτίωσης στην κουζίνα υπάρχουν, όλες οι γεύσεις ήταν αρκετά ευχάριστες. Το μαγαζί αυτό εμένα καλύπτει τις ανάγκες μου συνολικά, αφού συμπληρώνει το τρίπτυχο ευχάριστου περιβάλλοντος, καλής μουσικής και συμπαθητικών γεύσεων για τσιμπολόγημα με χαλαρή παρέα.

Ετυμηγορία: Ναι, να πάτε, για το διασκεδαστικό περιβάλλον και τις ευχάριστες γεύσεις σε καλές τιμές.
Τιμές: 14-20 ευρώ
Διεύθυνση: Πλατεία Πλαστήρα 1, Νέα Ερυθραία
Τηλ: 210 80 77 501


P.S. Νομίζω πως η version του Historia de un Amor που άκουσα, ήταν αυτή. Αν πάλι όχι, δεν πειράζει, κι αυτή μας κάνει μια χαρά.

1 σχόλιο:

  1. Άκουσα ότι έχει και καταπληκτικά cocktails, ευφάνταστα και διαφορετικά και λέω να το επισκεφθώ το Σ/Κ .
    Η πρόσβαση είναι εύκολη γενικά?
    Όσο για το Historia de un amor στα Αραβικα? Καταπληκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή