Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Εστιατόριο Noor στο Μεταξουργείο

Για εσάς που αγαπάτε την ινδική κουζίνα, τo Noor είναι ένα συμπαθέστατο εστιατοριάκι για κάθε μέρα, με νόστιμο φαγητό και το κυριότερο: φυσιολογικές τιμές.
Η περιοχή μπορεί να αποθαρρύνει πολλούς, αλλά αν μπορέσετε να το προσπεράσετε, το φαγητό του Noor θα σας αποζημιώσει.
Στo εσωτερικό του εστιατορίου, η διακόσμηση είναι κάπως... πληθωρική -ας το θέσουμε έτσι- (βλ. φωτό, από το site του Noor), αλλά σίγουρα θα διασκεδάσετε με τα βιντεοκλίπ ινδικής ποπ που παίζουν non-stop στις μεγάλες τηλεοράσεις πάνω απ' τα τραπέζια (B4UMusic, τουτέστιν Bollywood for You, το δημοφιλέστερο ινδικό μουσικό κανάλι btw.) Το προσωπικό μερικές φορές το παρατραβάει λίγο με την ένταση (έρχεται στο τσακίρ κέφι οι άνθρωποι, κατανοητό), αλλά αν τους το πείτε θα τη χαμηλώσουν αμέσως γελώντας.
Ξεκινήστε με τα απαραίτητα papadam με chutneys και δοκιμάστε pakora λαχανικών (3 ευρώ) ή πιτάκια samosas από τα ορεκτικά, αφού και τα δύο είναι εξίσου νόστιμα. Την τελευταία φορά παραγγείλαμε και το sheek kebab (4 ευρώ) που ήταν πολύ ζουμερό και ανεκτά καυτερό, ενώ ενδιαφέρουσα επιλογή είναι και το chana masala (ρεβύθια με ντομάτα, κρεμμύδι και μπαχαρικά), ένα κλασικό πιάτο της βόρειας Ινδίας, αλλά και του Πακιστάν. Το garlic naan του Noor είναι πάντα αφράτο και επίσης πάμφθηνο (2 ευρώ), οπότε δώστε του να καταλάβει. Όπως βλέπετε, οι τιμές των ορεκτικών είναι χαμηλές και οφείλω να τους συγχαρώ γι' αυτό. Πολλά εστιατόρια (και ιδίως αυτά με τις εθνικές κουζίνες) τείνουν συχνά να κοστολογούν τα ορεκτικά με τιμές κυρίως πιάτων, πράγμα που πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
Από τα κυρίως, το mandras τους είναι συμπαθέστατο, και το chicken bhuna (8 ευρώ) επίσης. Personal favorite είναι το lamb passanda (9 ευρώ), το οποίο έχει κι ένα διασκεδαστικό φούξια χρώμα. Το πιάτο αυτό έχει επίσης καταγωγή από τη Βόρεια Ινδία και το Πακιστάν. Συγκεκριμένα, "pasande", που είναι μια λέξη ούρντου, σημαίνει "ο αγαπημένος" και αναφέρεται στο εκλεκτής ποιότητας κρέας με το οποίο μαγειρευόταν το πιάτο αυτό, αφού προοριζόταν για την αυλή της μογγολικής αυτοκρατορίας. Παρεμπιπτόντως κάποια στιγμή πρέπει να ξεμοναχιάσω τον πάντα κεφάτο ιδιοκτήτη για να μου πει πως τους βγαίνει αυτή η απόχρωση (ελπίζω όχι με food coloring λολ). Συνήθως είναι ομιλητικότατος και την τελευταία φορά μου εξήγησε βήμα-βήμα πώς φτιάχνουν το lamb korma (8 ευρώ), το οποίο επίσης είναι αρκετά καλό, αν και μερικές φορές τους βγαίνει κάπως πιο λιπαρό από ό,τι θα το ήθελα προσωπικά. Τέλος, μην ξεχάσετε να πάρετε κι ένα pilau rice (3 ευρώ), για να σας απαλύνει το κάψιμο από τις πικάντικες σάλτσες!

Ετυμηγορία: Εννοείται! Με τέτοιες τιμές; Χελόοοοου!
Τιμές: 10-17 το άτομο
Σέρβις: φιλικό
Διεύθυνση: Δεληγιώργη 43, Αθήνα
Τηλ: 210 52 46 644

Y.Γ. Με ένα πρόχειρο googlάρισμα διαβάζω ότι "Noor", που είναι μια λέξη αραβική, σημαίνει "φως" ή και "φωτεινός", αλλά χρησιμοποιείται και ως όνομα, ανδρικό και γυναικείο.

7 σχόλια:

  1. Poly kaloooooo!!!! Sou eipe tin sintagi e??? den tin anebazeis na tin dei kai to Donkey??? tha pao me tin proti eukairia :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα ..ειναι καλύτερο απο το red indian κατα τη γνωμη σου; γιατι δεν εχω δοκιμάσει ινδικη κουζινα κ σκεφτομουνα ν επισκεφθω το red indian για να τη δοκιμασω ποιο απο τα 2 μου προτεινεις..ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nomizw pws ta thewrw kai ta dyo tou idiou epipedou. Xwris na einai kanena tous to kalytero indiko estiatorio pou exw dokimasei sti zwi mou, einai aksioprepestata. Efoson den exeis ksanadokimasei indiki kouzina tha sou elega na ksekinouses apo to red indian, opou to proswpiko tha se katatopisei kalytera ws pros to ti akribws einai ta piata. Good luck!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να δοκιμάσω την ινδική κουζίνα. Ήμουν κάπως κατατοπισμένη από φίλους και διάφορα που είχα διαβάσει κατά καιρούς. Σκέφτηκα λοιπόν να εμπιστευτώ την κρίση σου και διάλεξα το Noor απ' τα άλλα εστιατόρια γιατί μου φάνηκε πιο αυθεντικό.
    Και πράγματι έτσι ήταν. 2 παρέες όλες κι όλες εκείνο το βράδυ, 3 με τι δική μας!!! Ινδικοπακιστανικής φυλης οι παρέες που βρίσκονταν μέσα στο μαγαζί. Αυτό μας χαροποίησε γιατί σκεφτήκαμε οτι δεν θα φάμε "μαϊμου" ινδικό όπως συμβαίνει συνήθως με το κινέζικο!
    Όλοι ήταν πολύ διακριτικοί, ο σερβιτόρος μας γοήτεψε με την διάθεσή του να μας εξυπηρετήσει, ευγενικός και κατατοπιστικός όσο μπορούσε...
    Από τα ορεκτικά δοκιμάσαμε και pakora και samosas. Ωραία γεύση αλλά πολύ λάδι!
    Για τα κυρίως δεν έχω αρνητικό λόγο. Καυτερά όσο θέλαμε, όσο ζητήσαμε.
    Είπα να δοκιμάσω και μια πιτούλα τους,με πατατα. Επειδή όμως την θεώρησα πολύ αθώα μόλις τη δοκίμασα βγήκαν καπνοί από τα αφτιά μου!! Ποιος ξέρει τι είχε μέσα.
    Η φάση ινδικό εστιατόριο, με ινδοπακιστανούς πελάτες ανάμεσα στα χαμετυπεία του Μεταξουργείου ήταν φανταστική εμπειρία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σημερα το επισκεφτηκα με δυο φιλους. το διαλεξα μεσα απο τα σχετικα ιντερνετικα σχολια. παιδια, ηταν πολυ ωραιες οι γευσεις! ο ιδιοκτητης/μανατζερ/σερβιτορος/επεξηγητης φιλικοτατος. το μαγαζι καθαρο. πηγαμε μεσημερι και ημασταν μονοι μας αλλα δεν τρεχει και τιποτα. πηραμε πακορα, ρεβυθια, αρνι με φακες, κοτοπουλο ταντουρι, διαφορες πιτες, μπυρες (δυστυχως δεν ειχε ινδικες), σκασαμε και πληρωσαμε 20Ε εκαστος. Θετικοτατη εμπειρια! ο καταλογος εχει αστερακια αναλογα με το ποσο καυτα ειναι. εγω πηρα το 1*, ο καταλογος ειχε μεχρι 4* και ο ιδιοκτητης μας ειπε οτι ενας ελληνας ζητουσε 5*!!!! θελει προπονηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα.
    Κατ'αρχάς να σου πω συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνεις και να τονίσω ότι κι εμένα προσωπικά το noor ήταν ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια, αλλά να σε ενημερώσω ότι πλέον ανήκει στο.....παρελθόν (με ένα καινούριο κατάστημα να ετοιμάζεται από όσο ξέρω κάπου εκεί κοντά, αλλά σε ασφαλέστερη περιοχή)
    Επίσης, να σου πω ότι πλέον εγώ με την παρέα μου, θέλοντας να κάνουμε κάτι για την ινδική κουζίνα που τόσο αγαπάμε, ετοιμάσαμε ένα blog , στο οποίο είσαι φυσικά ευπρόσδεκτη τόσο εσύ όσο και οποιοσδήποτε άλλος μυημένος -ή μη- στην εξαιρετική αυτή κουζίνα http://www.indiankitchen.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Δεύτερον, ευχαριστώ για την πληροφορία περί του Noor. Τρίτον, ευχαριστώ για το blog! Πραγματικά, κάτι τέτοιο έλειπε από τον ελληνικό κυβερνοχώρo. Σας εύχομαι καλή αρχή και θα χαρώ πολύ να διαβάσω σύντομα και πληροφορίες για το πού μπορούμε να βρούμε ινδικά προϊόντα μαγειρικής στην Αθήνα!
    Φιλικά
    Food for Thought

    ΑπάντησηΔιαγραφή