Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

"Περί μαγειρικής": εικαστική έκθεση στον Τεχνοχώρο

Ποιος τόλμησε να πει ότι η μαγειρική δεν ανήκει στις καλές τέχνες;
Δεκαπέντε καλλιτέχνες το αποδεικνύουν, αντλώντας έμπνευση από τη μαγειρική, τα τρόφιμα, τα ποτά και τα αξεσουάρ της κουζίνας ή της τραπεζαρίας. Στις 10 Ιανουαρίου εγκαινιάστηκε η ομαδική έκθεση με τίτλο "Περί μαγειρικής" στην γκαλερί Τεχνοχώρος, στην Ακρόπολη. Την έκθεση επιμελείται η Μπία Παπαδοπούλου και οι συμμετέχοντες είναι οι: Μανώλης Αναστασάκης, Μαργαρίτα Βασιλάκου, Steffi Jungling, Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Γιάννης Ζιώγος, Χάρης Κοντοσφύρης, Γιώργος Κυπρής, Ανδρέας Λόλης, Χάρης Μαύρος, Δέσποινα Πανταζοπούλου, Λία Πέτρου, Γιάννης Στεφανάκις, Slobodanka Stupar, 'Ερση Χατζηαργυρού και Θεοδώρα Χωραφά. H έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, εγκαταστάσεις, κατασκευές, φωτογραφίες, κεραμικά έργα και βίντεο.
Επιπλέον, έργα των καλλιτεχνών εκτίθενται και στα εξής εστιατόρια: Attikos Greek House (Ακρόπολη), Βαρούλκο (Κεραμεικός), Cucina Povera (Καλλιμάρμαρο), Μάνη Μάνη (Ακρόπολη), Στροφή (Ακρόπολη), αλλά και στο ζαχαροπλαστείο Μέλισσα (Περιστέρι).
Στη φωτογραφία, βλέπουμε το έργο του Μανώλη Αναστασάκη, ο οποίος "εγκλωβίζει τρόφιμα της μαγειρικής κουζίνας στον εικαστικό χρόνο" και τα "ακινητοποιεί οπτικά σε κάποιο στάδιο της αναδόμησής τους", έτσι ώστε αυτά να "μαρτυρούν στον θεατή την ταυτότητα των άλλοτε οικείων τροφών της καθημερινής μας κουζίνας".

Διάρκεια έκθεσης: ως τις 2 Φεβρουαρίου.
'Ωρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00-14:30 & 17:30-20:30, Τετάρτη, Σάββατο: 11:00-16:00
Διεύθυνση: Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη 33, 11742 Αθήνα
Τηλ: 211 182 38 18

P.S. Η φωτογραφία είναι από το site του Τεχνοχώρου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου