Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Στην κουζίνα της Πλαθ: μια θεατρική παράσταση με γαστρονομικές ανησυχίες

Ένα ιδιόμορφο θεατρικό έργο ανεβαίνει από αύριο στο SIX D.O.G.S. στο Μοναστηράκι, το οποίο φαίνεται να έχει... γαστρονομικές ανησυχίες. Πρόκειται για τις "Τρεις γυναίκες", έργο το οποίο έγραψε το 1962 η Σίλβια Πλαθ για να παιχτεί στο ραδιόφωνο, και το οποίο βγήκε τελικά στον αέρα έξι μόλις μήνες πριν την αυτοκτονία της.
Το έργο αυτό περιλαμβάνει τους μονόλογους τριών πολύ διαφορετικών γυναικών, που το μοναδικό κοινό στοιχείο που τις συνδέει είναι ότι κυοφορούν. Η παράσταση που ανεβαίνει στο SIX D.O.G.S., ωστόσο, είναι μια διασκευή του έργου, με τίτλο "Στην κουζίνα της Πλαθ ή Viciousness in the Kitchen", και οι συντελεστές της τη χαρακτηρίζουν ως μία " απρόβλεπτη performance" στην οποία "αναζητούν την ελεύθερη σχέση της ποίησης της Πλαθ με τη μουσική, την goth εικονογράφηση, τα γυναικεία στερεότυπα και τη... μαγειρική".
Σκηνοθετεί η Έλλη Παπακωνσταντίνου και πρωταγωνιστούν οι Αθήνα Μαξίμου, Άντριαν Φρίλινγκ και Ελευθερία Γεροφωκά, ενώ ο Λάμπρος Πηγούνης "δημιουργεί επιτόπου ηχητικές συνθέσεις παρεμβαίνοντας δυναμικά στον ποιητικό λόγο".
Και το πιο πρωτότυπο κομμάτι της παράστασης; Το έργο εκτυλίσσεται στην κουζίνα, το δωμάτιο όπου διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα επεισόδια της ζωής της συγγραφέως (Εκεί άλλωστε επέλεξε να βάλει και τέρμα στη ζωή της). Επί σκηνής, λοιπόν, οι ηθοποιοί θα μαγειρεύουν, ενώ ταυτόχρονα ενώ θα "κινούνται σε μια ξέφρενη εξπρεσιονιστική απεικόνιση του κόσμου της Πλαθ" και στο τέλος της παράστασης θα κεράσουν τους θεατές τις δημιουργίες τους!
Είμαι πραγματικά πολύ περίεργη, οπωσδήποτε για την παράσταση, αλλά πολύ περισσότερο για... το μενού! Εννοείται πως θα σας μεταφέρω αναλυτικά τις εντυπώσεις μου τόσο για το έργο όσο και για τις μαγειρικές ικανότητες των ηθοποιών...


Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου και θα είναι συνολικά επτά.
Διεύθυνση: Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6- 8, Μοναστηράκι.
Τηλ: 210 32 10 510
Ώρα Έναρξης: 21: 30
Διάρκεια: 60'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου