Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Εστιατόριο Π Box στην Κηφισιά, Part II

Πέρασαν τρεις μήνες από τότε που δοκίμασα για πρώτη φορά το ΠBox του Χρήστου Πέσκια στην Κηφισιά, το οποίο με είχε κατενθουσιάσει (διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ). Πλέον άρχισε να χειμωνιάζει, οπότε θεώρησα πως ήταν καιρός να το ξαναεπισκεφθώ και να επιχειρήσω αυτή τη φορά να καθίσω στο bar.
Ο όμορφα διακοσμημένος χώρος του μικρού αυτού deli restaurant περιλαμβάνει λίγα μόνο τραπέζια, αλλά και μια μικρή, ανοιχτή κουζίνα γύρω από την οποία έχει πάγκο και σκαμπό (βλ. φωτό). 'Ετσι, όποιος κάθεται στο bar, έχει θέα σε όλο το τζερτζελέ της διαδικασίας του μαγειρέματος και μπορεί να δει τον κύριο Πέσκια και τους δύο συνεργάτες του επί το έργον.
Φυσικά, δεν σας το συνιστώ αν είστε περισσότερα από δύο άτομα, γιατί η διαμόρφωση αυτή δεν προσφέρεται για άραγμα και κουβέντα. Επίσης, να ξέρετε ότι τα καθίσματα δεν είναι άνετα και γενικά θα είστε κάπως στενά, ενώ αν θελήσετε να πάτε στην τουαλέτα και κάθεστε σε ένα από τα μεσαία σκαμπό, θα πρέπει να σηκώσετε όλους τους υπόλοιπους και να κάνετε το γύρο.
Τα μειονεκτήματα, όμως, τελειώνουν εδώ, και θεωρώ πως τα πλεονεκτήματα υπερτερούν! Πέρα από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν άλλα μέρη όπου να μπορεί να δει κανείς από τόσο κοντά τη διαδικασία παρασκευής των εδεσμάτων, κάτι που εγώ προσωπικά βρίσκω πολύ ενδιαφέρον, η υπόθεση έχει πολύ κέφι, καθώς πιάνεις ψιλοκουβέντα και με τους υπόλοιπους συνδαιτημόνες (εμείς, ας πούμε το καταδιασκεδάσαμε με τον διπλανό μας), αλλά έχεις και την ευκαιρία να κάνεις διάφορες ερωτήσεις για τα πιάτα στο προσωπικό, καθώς τα παρασκευάζει. Τώρα, αν δε σας αρέσει η πολλή βαβούρα -κουζίνα είναι άλλωστε, όσο μικρή κι αν είναι- μπορεί να βρείτε τη φάση κάπως αγχωτική (φανταστείτε τηγάνια, κατσαρολικά και λοιπά κλαπατσίμπαλα να βαράνε πάνω στους inox πάγκους, αλλά και το συνεχές βουητό από τον απορροφητήρα τούρμπο -διότι είναι πυκνοίοιοι οι καπνοίοιοι). Επίσης, αν δεν τρέφετε κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μαγειρική -αλλά μόνο για την κατανάλωση των προϊόντων της- μάλλον αφήστε το.
Από την άλλη, όμως, υπάρχουν κι άλλα πράγματα για να σας δελεάσουν! Η κουζίνα ετοιμάζει στη διάρκεια της βραδιάς κάποια πιάτα από το μενού τα οποία προορίζονται για κέρασμα στους πελάτες του μπαρ. Όποιο από αυτά κάνει στην πορεία περισσότερο τα σάλια σας να τρέξουν, το ζητάτε, αλλιώς το προσωπικό θα πάρει μόνο του την πρωτοβουλία. Εμάς, με το που καθίσαμε, μας πρόσφεραν δύο μπρουσκετάκια με κρεμμύδι, ντομάτα και λιωμένο τυρί (νόστιμα, αλλά όχι και κάτι το πρωτότυπο), αλλά αυτό που έκανε την καρδιά μου να φτερουγίσει από αγαλλίαση ήταν τα κερασμένα συκωτάκια πουλιών. Ακόμα τα θυμάμαι και σκανδαλίζομαι. Κατά τα άλλα, συνεχίσαμε παραγγέλνοντας από το μενού ένα carpaccio μοσχαρίσιο με wasabi και καπαρόφυλλα (14 ευρώ), που ήταν άψογο, και το φαγητό μας το συνοδεύσαμε με tempranillo σε ποτήρι (6 ευρώ). Τέλος, από τα κυρίως δοκιμάσαμε το παστίτσιο με foie gras και πράσινη σαλάτα (18 ευρώ) που ήταν νόστιμο, αν και αρκετά λιπαρό για τα γούστα μου, και τον τόνο με μελιτζανοσαλάτα και wakame σε sauce teriyaki-yuzu (25 ευρώ). Το τελευταίο, αν και ακριβό πιάτο, άξιζε μέχρι και το τελευταίο του ευρώ, καθώς ήταν για μένα ένα από τα ωραιότερα εκτελεσμένα και νοστιμότερα πιάτα που έχω δοκιμάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ελπίζω να μην το βγάλει ο κύριος Πέσκιας από το μενού, αν και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη πως με ό,τι κι αν το αντικαστασήσει, θα είναι εξίσου νόστιμο. Μετά, λοιπόν, και από τη δεύτερη μου επίσκεψη, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως το Π Box είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης μας.

Ετυμηγορία: Εννοείται! Αν και αρμυρούτσικο, αξίζει τα λεφτά του. Μην τα λυπηθείτε.
Τιμές: 35-45 το άτομο.
Διεύθυνση: Λεβίδου 11, Κηφισιά.
Τηλ: 210 80 88 818

μπαρ μπόνους: Είπαμε, τζερτζελές. Ο κύριος Πέσκιας να έχει κατασυγχυστεί όταν ο sous-chef του ανήγγειλε παραγγελία πελάτισσας η οποία επιθυμούσε την μπριζόλα της "Σκέτη, σκέτη, ΣΚΕΤΗ! Χωρίς ΚΑΜΙΑ γαρνιτούρα!", ο διπλανός μας να επιμένει ότι ΔΕ ΘΕΛΕΙ το (κερασμένο ) ορεκτικό γιατί νομίζει ότι θα του το χρεώσουν και να διαμαρτύρεται πως "εχει βγει εκτός μπάτζετ" και πολλά άλλα τέτοια ευτράπελα.


2 σχόλια:

  1. τυχαία ανακάλυψα το μπλογκ σου πέφτοντας πάνω σε αυτή εδώ την κριτική! τα σχόλιά σου είναι spot on, μόνο που υπάρχει ένα ακόμα μεγααααλο μείον αν καθήσει κανείς στη μπάρα, τώρα που ειναι χειμώνας: έχει υπερβολικό κρύο εξαιτίας του απορροφητήρα. επιπλέον αν πετύχεις σε νεκρή ώρα (είναι που εγώ τρώω νωρίς όπως αμερική, χαχα) οι σεφ δεν εχουν τι να κάνουν και είναι κάπως άβολο γιατί κατά βάση ακούνε τι λες, χαχα!
    keep up, πάω να διαβάσω και άλλα ωραία ποστ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. stella, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για το σχόλιο, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο. Πράγματι, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να κρυώνεις όταν τρως!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή