Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Εστιατόριο Prosopa στο Ρουφ, part II

Αυτό που μ' αρέσει πάνω απ' όλα στα Prosopa, είναι η ατμόσφαιρα, το κέφι και ο ψαγμένος κόσμος του. Καλόγουστη, σύγχρονη διακόσμηση (βιομηχανικό design), πάντα γεμάτο φίσκα (Κάντε κράτηση από νωρίς!), απολαυστική βαβούρα από τον κόσμο που διασκεδάζει... Ζητήστε ένα από τα τραπέζια κοντά στην πόρτα για να έχετε train view (το γράφει και πάνω στα παράθυρα!), αφού το εστιατόριο είναι αριβώς μπροστά στις γραμμές, ή ένα από τα τραπέζια στον διάδρομο με τα τουβλάκια, αν θέλετε privacy.
Και το καλύτερο; Κι από φαγητό, δεν πάει καθόλου πίσω!
Αναλογικά με το τόσο προσεγμένο περιβάλλον και την ποιότητα το
υ φαγητού, βρίσκω δε το εστιατόριο και εξαιρετικά value for money. Την τελευταία φορά, απολαύσαμε μια άψογη τάρτα -τόσο από ζύμη όσο και από γέμιση- με κολοκύθι, πράσο και γραβιέρα (7,50 ευρώ) και αντί για σαλάτα διαλέξαμε μπρόκολο στον ατμό με απαλή σος τυριών (8.50 ευρώ), που ήρθε πολύ σωστά βρασμένο και με πραγματικά απαλή σος. Από τα κυρίως, το ψαρονέφρι με δαμάσκηνα (12,40 ευρώ), που το είχαμε ξαναδοκιμάσει, μας ικανοποίησε εξίσου με την πρώτη φορά. Ο ψητός σολομός, όμως, που τον παρήγγειλα πρώτη φορά, ήταν πραγματικά τέλειος. Άψογα ψημένος, ακριβώς όπως τον ζήτησα -να κρατάει στο εσωτερικό του- και με μια ωραιότατη και ταιριαστή ζεστή σαλάτα με φακές και σπανάκι για συνοδεία, ήταν και νοστιμότατος και πάρα πολύ φθηνός, αφού στοίχιζε μόλις 12.5 ευρώ.
Πολύ ενδιαφέρουσα και αρκετά οικονομική είναι επίσης και η λίστα κρασιών. Τα Prosopa, εντωμεταξύ, είναι ένα από τα λίγα εστιατόρια των οποίων οι τιμές επιτρέπουν να πάρεις φιάλη ακόμα κι όταν η παρέα αποτελείται από δύο μόνο άτομα... Αυτή τη φορά, επιλέξαμε την Παράγκα του κυρ-Γιάννη, που περιέχει ξινόμαυρο, merlot και syrah. Δεν το είχαμε ξαναδοκιμάσει και το βρήκαμε συμπαθέστατο, με γεμάτη γεύση και διάρκεια, ενώ και η τιμή του μας ήρθε εξίσου ευχάριστη στα 18.80 ευρώ.
Τέλος, τα επιδ
όρπια είναι επίσης πάντοτε ικανοποιητικά στα Prosopa. Διαλέξαμε την τούρτα σοκολάτας με αχλάδι (6,80 ευρώ), που ήταν νοστιμότατη και είχε βελούδινη υφή. Ωστόσο, οφείλω να ομολογήσω πως η αδυναμία μου από το μενού είναι και θα παραμείνει το cheesecake...
Εντωμεταξύ, το concept των food quotes που ξεκίνησε από το μενού, τα σουπλά και τους τοίχους, συνεχίζεται πλέον και στις κάρτες του εστιατορίου. Τη δική μου την έχω ήδη κ
αρφιτσώσει στο πινακάκι δίπλα στο γραφείο μου, διότι με εκφράζει απόλυτα:

"Food for thought is no substitute for the real thing...
"
(Walter Crawford Kelly Jr., Aμερικανός καρτουνίστας, 1913-1973)

Meanwhile, το μαγαζί είναι και στέκι καλλιτεχνών (και καλλιτεχνόφιλων, αφού συνδυάζεται ανετότατα με θέατρο/σινεμά/πάσης φύσεως παραστάσεις στα πέριξ και σερβίρει και μέχρι αρκετά αργά.) Πάντα κάποιος διάσημος θα κάνει την εμφάνισή του, αλλά στην τελευταία μας επίσκεψη σταθήκαμε πραγματικά τυχεροί. Δεν έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις κάθε μέρα την κυρία με τα διασημότερα πόδια στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου -ναι, για τη Ζωζώ Σαπουντζάκη μιλάω- να τραγουδά όρθια με μπρίο το "Happy Birthday" πάνω από μια τούρτα με κεράκια! (Όχι, δυστυχώς δεν φορούσε μια από εκείνες τις χαρακτηριστικές μάξι τουαλέτες της με το σχίσιμο από τον αστράγαλο ως την κορυφή του μηρού... Και, εντάξει, δεν είπε και το Είμαι κορίτσι ζόρικο/σκληρό και αιμοβόρικο/μα σαν πέσω στην αγάπη ξέρω πώς να ξηγηθώ/σούζα όμως τον εθέλω τον λεβέντη που αγαπώ, αλλά καλό ήταν και το χάπι μπέρθντεϊ.)



Ετυμηγορία: Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Μεγάλη γκάμα καλά εκτελεσμένων γεύσεων, καλαίσθητο περιβάλλον και ψαγμένο crowd.
Τιμές: 27-35 μαζί με κρασί.
Κουζίνα: Μεσογειακή/fusion.
Spotted: Γιώργος Καπουτζίδης και Ζωζώ Σαπουντζάκη.
Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 4 & Μεγάλου Βασιλείου 50Α.
Τηλ: 210 34 14 433

Υ.Γ. Για πιο αναλυτική περιγραφή, δείτε την πρώτη μου ανάρτηση για τα Prosopa εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου