Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

O Stephen Fry ως chef Gordon Gordon Wyatt στο Bones

To Bones είναι μία από τις αγαπημένες μου τηλεοπτικές σειρές και, όχι, αν αναρωτιέστε, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη γαστρονομία, αλλά με την επίλυση φόνων από έναν πράκτορα του FBI, τον πράκτορα Μπουθ (David Boreanz) και μία ανθρωπολόγο με ειδίκευση στην εγκληματολογία, την δρα Τέμπερανς Μπρέναν (Emily Deshanel) που εργάζεται στο Jeffersonian Institute, στην Ουάσινγκτον. Στη σειρά, έχει συχνά κάνει γκεστ εμφανίσεις ο γνωστός ηθοποιός Stephen Fry ως ο εκκεντρικός Βρετανός ψυχίατρος Γκόρντον Γκόρντον Γουάιατ με το φλεγματικό χιούμορ, που έχει δανείσει αρκετές φορές τα φώτα του στους δύο πρωταγωνιστές για υποθέσεις που χρειάζονταν ψυχιατρική ανάλυση. Κάποια στιγμή, όμως, ο Γκόρντον Γκόρντον Γουάιατ αποφασίζει ότι η καριέρα του σεφ τού ταιριάζει καλύτερα και παρατά την ψυχιατρική για χάρη της κουζίνας... (Και εδώ έρχομαι εγώ, που φυσικά δεν χάνω ευκαιρία να παντρέψω τα χόμπι μου μεταξύ τους, χαχά. Άλλωστε, όπως λέει και ο Γκόρντον στο συγκεκριμένο επεισόδιο, "there is more than one way to feed people"...)
Η παρακάτω σκηνή, λοιπόν, εκτυλίσσεται στο εστιατόριο όπου εργάζεται ο Γκόρντον, όταν ο Μπουθ πηγαίνει να τον βρει προκειμένου να του ζητήσει τη βοήθειά του για ένα προσωπικό θέμα που τον απασχολεί. (Κύκλος 5, επεισόδιο 7.)

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΓΟΥΑΪΑΤ: Πάμε, δύο λαυράκια, μία πάπια κι ένα rib eye, ψήσιμο rare!

(Μπαίνει ο Μπουθ.)

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΓΟΥΑΪΑΤ: Το ένα λαυράκι είναι χωρίς πατάτες. Καλά, αυτός χάνει, ο άσχετος φαταούλας κοιλαράς!

ΜΠΟΥΘ: Δηλαδή, προτιμάς αυτό εδώ από την ψυχιατρική;

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΓΟΥΑΪΑΤ: Πράκτορα Μπουθ! Nαι, για να είμαι ειλικρινής, το προτιμώ. Έχει να κάνει με τις μυρωδιές... Κι επιπλέον, το "σεφ Γκόρντον Γκόρντον Γουάιατ" ακούγεται πολύ πιο εντυπωσιακό από το "Δρ. Γκόρντον Γκόρντον Γουάιατ". Τι λες κι εσύ; (Τείνει ένα τηγάνι προς το μέρος του Μπουθ. Ο Μπουθ το μυρίζει.)

ΜΠΟΥΘ: Oυάου, φανταστικό!

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΓΟΥΑΪΑΤ: (Ενθουσιασμένος) Μα δεν είναι; Δεν είναι; Λοιπόν, σε τι οφείλω την ευχαρίστηση;

ΜΠΟΥΘ: Κοίτα, βασικά...

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΓΟΥΑΪΑΤ: (Εκνευρισμένος) Προσοχή με τις μορχέλλες, 'Ιλαν, κοστίζουν 120 δολάρια το κιλό!

ΊΛΑΝ: Συγγνώμη, σεφ!

MΠΟΥΘ: Σεφ, χρειάζομαι τη συμβουλή σου.

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΓΟΥΑΪΑΤ: Κοίτα, μπορώ να σε συμβουλεύσω πώς να φτιάξεις μια καλή ομελέτα ή πώς να ψήσεις χοιρινά παϊδάκια σε κενό αέρος.

ΜΠΟΥΘ: Όχι, συμβουλή τρελογιατρού χρειάζομαι.

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΓΟΥΑΪΑΤ: Έχω σταματήσει να είμαι ψυχίατρος εδώ και αρκετό καιρό, όπως ξέρεις. Έτοιμες οι δύο πίτες του βοσκού και το καρέ αρνιού! Έχει να κάνει με την εγχείρηση που έκανες στην γκλάβα σου πέρυσι;

ΜΠΟΥΘ: Αυτό θα ήθελα να μάθω.

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΓΟΥΑΪΑΤ: Φοβάμαι πως η εξειδίκευσή μου σε θέματα εγκεφάλου πλέον περιορίζεται στην προετοιμασία ενός υπέροχου πιάτου με μυαλά σοταρισμένα, συνοδεία σάλτσας beurre noir.

ΜΠΟΥΘ: Πες πως είμαι κι εγώ μια συνταγή προς εκτέλεση.

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΓΟΥΑΪΑΤ: Ξέρεις τι; Να, πάρε αυτό εδώ. (Δίνει στον Μπουθ ένα πιάτο με φαγητό.)

ΜΠΟΥΘ: Οκέι.

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΓΟΥΑΪΑΤ: Κι αυτό εδώ. (Δίνει στον Μπουθ ένα πηρούνι.)

ΜΠΟΥΘ: Έγινε.

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΓΟΥΑΪΑΤ: Πήγαινε κάτσε σ' εκείνο το τραπέζι. (Στο προσωπικό:) Το τραπέζι του σεφ, κάποιος, τελοσπάντων! Ετοιμάστε το! Ευχαριστώ!

ΜΠΟΥΘ: Δηλαδή, αν το φάω αυτό, θα γίνω καλά;

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΓΟΥΑΪΑΤ: Φυσικά και όχι. Απλώς θα έχεις κάτι ν' ασχοληθείς μέχρι το διάλειμμά μου. Ας έρθει επιτέλους κάποιος να πάρει τα πιάτα! Ευχαριστώ!

(Ο Μπουθ τσιμπάει με το πηρούνι του ένα περίεργο πράγμα μέσα από το πιάτο και το κοιτάει διερευνητικά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου