Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σουφλέ του κυνηγού: κανιβαλιστικές συνταγές από το True Blood

To ότι είμαι βρικολακόφιλη και νάμπερ ουάν φαν κάθε ταινίας/βιβλίου/τηλεοπτικής σειράς που έχει να κάνει με βαμπίρια, ίσως σας είναι ήδη γνωστό. Σε ένα γαστρονομικό blog, φυσικά, οι βρικόλακες δεν μπορούν να έχουν θέση και πολύ συχνά, όταν όμως προκύπτει μια αφορμή, την εκμεταλλεύομαι.
Ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς, διαβάζοντας ή βλέποντας την παρακάτω σκηνή, θα αναφωνήσουν "eeeeewwwwww" με αηδία και ενδεχομένως δεν πρόκειται να ξαναπλησιάσουν το ιστολόγιό μου... Αλλά εάν υπάρχει ανάμεσά σας, dear readers, έστω και ένας λάτρης της τηλεοπτικής σειράς True Blood, σίγουρα θα εκτιμήσει αυτή την ανάρτηση. Σε εσάς τους λίγους, λοιπόν, εξαιρετικά αφιερωμένο.
Και για όσους δεν είναι φαν της σειράς, εξηγώ αναλυτικά. Στο όγδοο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, η Maryann, ένα υπερφυσικό ον -μια Μαινάδα, συγκεκριμένα- κατασκηνώνει στο Bon Temps -το φανταστικό χωριό της Λουιζιάνα στο οποίο λαμβάνει χώρα η σειρά- και αρχίζει να ξεπαστρεύει τους κατοίκους του, ενίοτε και να τους προσφέρει ως θυσία στον θεό Διόνυσο (Ναι καλέ, αυτόν, τον δικό μας). Αγαπημένο της χόμπι; Η μαγειρική με ανθρώπινα εντόσθια από τα θύματά της... Στην παρακάτω σκηνή, φτιάχνει ένα "σουφλέ του κυνηγού" με την καρδιά της πολυμορφικής Ντάφνι, μιας εκ των πιστών της ακολούθων, την οποία ξέκανε δίχως οίκτο στο προηγούμενο επεισόδιο.

Βρισκόμαστε στην κουζίνα της Σούκι Στάκχαουζ. Η Μ
εριάν σιγομουμουρίζει κεφάτη έναν σκοπό ενώ μαγειρεύει. Ο φακός εστιάζει στο τηγάνι, όπου σωτάρονται διάφορα λαχανικά: αρακάς, καρότα και πατάτες, κομμένα κονκασέ (βλ. φωτογρ. επάνω αριστερά). Η Μεριάν τα φλαμπάρει με κάποιο αλκοολούχο ποτό. Στη συνέχεια, πιάνει ένα μπολ, το οποίο περιέχει ένα κομμάτι κρέας με μπόλικο αίμα και... Ω, ναι, είναι η καρδιά της Ντάφνι. Αφού την ψιλοκόψει, την προσθέτει κι αυτή στο τηγάνι. Λίγο μετά, πηγαίνει να φωνάξει την Τάρα και τον Εγκς:

Μεριάν: Έτοιμο το φαγητό! Ελπίζω να πεινάτε.

Η Μεριάν φέρνει και εναποθέτει στο τραπέζι το αριστούργημά της.

Τάρα: Θεέ μου! Φαίνεται τ
έλειο! Τι είναι;
Μεριάν: (υπερήφανα) Σουφλέ του
κυνηγού.
Εγκς: Δεν ήξερα ότι οι κυνηγοί έφτιαχναν και σουφλέ.
Μεριάν: Οι περισσότεροι δεν φτιάχνουν. Απολαύστε το!

Η Τάρα και ο Εγκς κάθονται στο τραπέζι. Η Τάρα παίρνει ένα μεγάλο μαχαίρι και χαράζει την επιφάνεια της ζύμης σφολιάτας που καλύπτει το σκεύος. Αχνιστό αίμα αρχίζει να αναβλύζει από μέσα του. Σερβίρει ένα κομμάτι σε ένα πιατάκι και ο Εγκς την ταΐζει μια κουταλιά.

Τάρα: (ενθουσιασμένη) Ουάου! Τι έχει εδώ μέσα; Είναι ο λαγός που είχες πιάσει;
Μεριάν: (με πονηρό, παιχνιδιάρικο, αυτάρεσκο ύφος) Μεταξύ άλλων...
Τάρα: (στον Εγκς) Πρέπει να το δοκιμάσεις.
Εγκς: (δοκιμάζει) Θεούλη μου!

Η Μεριάν παρακολ
ουθεί τον Εγκς και την Τάρα να καταβροχθίζουν λαίμαργα το σουφλέ του κυνηγού και ευχαριστιέται αφάνταστα να τους βλέπει να βγάζουν επιφωνήματα απόλαυσης...

Στην επόμενη σκηνή, το σκεύος έχει αδειάσει και η τοξική, μεθυστική, αιματηρή, γκουρμέ δημιουργία της Μεριάν έχει αρχίσει να επιδρά στον οργανισμό της Τάρα και του Εγκς, φέρνοντας στην επιφάνεια τη βίαιη και λάγνα πλευρά του χαρακτήρα τους.

Η Τάρα αναφωνεί:

Τάρα: Θεούλη μου! Το χλαπάκιασα το σκασμένο! (στον Εγκς) Ξέρεις τι; Δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν, αλλά ήταν ακόμα καλύτερο κι από την πίτα της!
Εγκς: Πολύ καλύτερο!
Tάρα: Πρέπει να μάθω να μαγειρεύω!
Εγκς: Εγώ νιώθω σαν υπερήρωας. Θέλω να πω...
(Παριστάνει με τα χέρια του ότι πετάει σαν τον Σούπερμαν.)
Τάρα: Όντως μοιάζεις με υπερήρωα.
Εγκς: Σοβαρά; Τώρα;
Σηκώνεται και σκίζει με τα χέρια του το t-shirt του, μουγκρίζοντας άγρια.
Εγκς: Νιώθω άτρωτος! Νιώθω ότι δεν μπορεί κανείς να με πειράξει!
Τάρα: (κοιτάζοντάς τον) Α ναι; Εγώ, όμως, σε μισώ. Σε μισώ όσο δεν πάει.
Εγκς: Σκύλα! Κι εγώ σε μισώ.
Ο Εγκς πιάνει την Τάρα απ' τον λαιμό. Την κοιτάζει ερωτικά.
Εγκς: Ούτε καν προσπαθείς, έτσι;

Η Τάρα τον φιλάει. Στη συνέχεια, του ρίχνει ένα δυνατό χαστούκι. Η Μεριάν που παρακολουθεί τη σκηνή από απόσταση, γελάει ικανοποιημένη. Ο Εγκς κι η Τάρα αρχίζουν να γελάνε κι αυτοί. Η Τάρα σκάει μια γερή μπουνιά στον Εγκς και ταυτόχρονα γελάει σαν χαζή.

Εγκς: Μόνο αυτό μπορείς;

Η Τάρα, γελώντας, του ρίχνει μια ακόμα πιο δυνατή μπουνιά κι ο Εγκς γονατίζει από τον πόνο.

Εγκς: (σηκώνεται) Ήταν και γαμώ!

Ο Εγκς χαϊδεύει το μάγουλο της Τάρα και της σκάει κι αυτός ένα χαστούκι. Η Τάρα πέφτει κάτω από τον πόνο.

Τάρα: Που να σε πάρει, αγόρι μου. (συνέρχεται) Κάν' το πάλι! (χαμογελώντας).

Ο Εγκς της ρίχνει ένα πιο δυνατό χαστούκι.

Τάρα: Γαμώτο, σε θέλω πάρα πολύ.

Πέφτει πάνω του κι αρχίζουν να φιλιούνται. Η Μεριάν εγκαταλείπει το δωμάτιο, χαμογελώντας αυτάρεσκα με το κατόρθωμά της...

Δείτε και το βίντεο (μόνο για τολμηρούς):



Τώρα, για να μη λέτε ότι εγώ είμαι υπερβολική, που να δείτε τι κυκλοφορεί out there... Μέχρι και συνταγές που έχουν δημιουργήσει διάφοροι αφοσιωμένοι φαν της σειράς με βάση το συγκεκριμένο επεισόδιο, για να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας Hunter's Souffle αλά Μεριάν. Όχι με ανθρώπινη καρδιά -duh- αλλά με το second best, όπως ας πούμε καρδιά μοσχαρίσια, ή αντ' αυτού, διάφορα άλλα διασκεδαστικά που μοιάζουν με αίμα στην όψη, όπως ας πούμε μαρμελάδα κεράσι...
Κι αν έχετε όρεξη για κανιβαλιστικά μαγειρέματα, ορίστε και μια συνταγή. Μόνο μην αρχίσετε κι εσείς τα χαστούκια μετά το φαγητό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου