Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η σημασία του φαγητού στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Mια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με θέμα την πολυδιάστατη σημασία του φαγητού θα λάβει χώρα αύριο, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, με τίτλο "Γεύση… αισιοδοξίας. Ιστορίες γύρω από ένα τραπέζι. Η τέχνη του φαγητού και των σχέσεων."
Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και των ΜΜΕ πρόκειται να συζητήσουν για τους τρόπους με τους οποίους η τέχνη του φαγητού επηρεάζει την καθημερινότητά μας και τις ανθρώπινες σχέσεις.
Πιο συγκεκριμένα, ο κριτικός γεύσης και συγγραφέας Αλβέρτος Βαρούχ θα μιλήσει για τη μεσογειακή κουζίνα. Ο καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας του Παντείου Δημήτρης Ποταμιάνος, με πλούσιο συγγραφικό έργο γύρω από το κρασί, το φαγητό και τον πολιτισμό τους, θα μιλήσει για το ρόλο της θάλασσας στον πολιτισμό του φαγητού. Ο συγγραφέας Γιάννης Ευσταθιάδης θα αναφερθεί στη σχέση του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού με το φαγητό (Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσει δεκάδες παραδείγματα παραθέτοντας και τα ανάλογα μουσικά αποσπάσματα). Η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου θα μιλήσει για την εμπειρία της συγγραφής του μυθιστορήματός της «Γιάντες» και τις πηγές που χρησιμοποίησε, στο πλαίσιο του είδους της «γαστρονομικής λογοτεχνίας» και παράλληλα, ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής Αχιλλέας Κυριακίδης θα επιμεληθεί την προβολή ταινιών μικρού μήκους με θέμα το φαγητό. Επίσης, εννέα ποιητές θα διαβάσουν παλιότερα, αλλά και πρωτότυπα ποιήματα, δικά τους και άλλων ποιητών, πάντα με θέμα το φαγητό.

Ημερομηνία: Τετάρτη 1 Ιουνίου
Ώρα: 19:00.
Διεύθυνση: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών - Ιδρυμα Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109.
Τηλ: 213 0 178000, 210 9249090.
Είσοδος: ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία ώρα πριν την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου