Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

"The Party" με τον Peter Sellers - Η σκηνή του δείπνου


Μη χάσετε επ' ουδενί το "The Party" με τον Peter Sellers που έχει κυκλοφορήσει σε επανέκδοση και, εδώ και λίγες εβδομάδες, παίζεται σε αρκετούς θερινούς κινηματογράφους.
Η ταινία είναι του 1968 και ο σπουδαίος Βρετανός κωμικός πρωταγωνιστεί σε ρόλο Ινδού ηθοποιού, που έρχεται στο Χόλιγουντ για να παίξει ως κομπάρσος σε μια υπερπαραγωγή εποχής. Αφού σπέρνει την καταστροφή στα γυρίσματα και διαλύει τα σκηνικά της ταινίας, καταλήγει να βρεθεί προσκεκλημένος -από λάθος- στο πάρτι του ζάπλουτου παραγωγού, που γίνεται σε μια μοντέρνα και χλιδάτη βίλα στο Χόλιγουντ. Ακολουθεί -φυσικά- ένα χάος, με ατελείωτα γκαγκ και άφθονες ξεκαρδιστικές στιγμές.
Η αγαπημένη μου είναι φυσικά η σκηνή του δείπνου, όπου ο Σέλερς δεν έχει καρέκλα (αφού περισσεύει) και του δίνουν ένα κοντό σκαμπό για να καθίσει, με αποτέλεσμα να κάνει πάλι ένα σωρό γκάφες, ενώ ένας από τους σερβιτόρους, που έχει γίνει στουπί στο μεθύσι -εξαιτίας του Σέλερς, και πάλι- κάνει κι αυτός τα δικά του...Η στιγμή που με κάνει να λιώνω είναι στο 08:20'', όταν το κοτόπουλο του Σέλερς εκσφενδονίζεται και καρφώνεται πάνω στον ψεύτικο κότσο της απέναντι ξανθιάς συνδαιτημόνα, η οποία δεν πτοείται και συνεχίζει να τρώει ανενόχλητη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου