Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

10 τρελά burgers

1) To ξύλινο burger.

Είναι και το burger που αποτέλεσε αφορμή για το συγκεκριμένο post, διότι όταν το ανακάλυψα θυμήθηκα τι άλλα τρελά burgers έχω συναντήσει κατά καιρούς στο διαδίκτυο και αποφάσισα να φτιάξω ένα top 10. Μη νομίζετε, υπάρχουν πολύ περισσότερα, αλλά έπειτα από αρκετή σκέψη κατέληξα στα συγκεκριμένα δέκα, τα οποία θεώρησα πως είναι και τα πιο διασκεδαστικά.
Το ξύλινο burger, λοιπόν, (για όσους δεν διάβασαν αυτήν εδώ την ανάρτηση) είναι ένα γλυπτό της Γερμανίδας καλλιτέχνιδας Sarah Illenberger και έχει τίτλο "McForest".

2) To lego burger.

Προσοχή μη σπάσετε κανένα δόντι.

3) To burger - ουράνιο τόξο.
Πρόκειται για ένα έργο του εικαστικού Henry Hargreaves. Είναι κομμάτι του project με τίτλο "Food of the Rainbow" για το οποίο "επανεφηύρε" διάφορα πιάτα δίνοντάς τους μια πολύχρωμη όψη. (Σύντομα θα ακολουθήσει και αναλυτικότερο άρθρο για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη.)

4) To burger - αθλητικό παπούτσι.


Ως μέρος μιας έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη το 2008, ο Σουηδός καλλιτέχνης Olle Hemmendorff (γ. 1983) σχεδίασε ένα γλυπτό το οποίο εμπνεύστηκε από το αθλητικό παπούτσι Nike Air Μax 90 και το κατασκεύασε εξ' ολοκλήρου από τα υλικά που συνήθως συναποτελούν ένα χάμπουργκερ. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά με την επιλογή του: "I constructed a running shoe using the most powerful, must durable and most delicious material known to man: hamburger." ("Κατασκεύασα ένα αθλητικό παπούτσι χρησιμοποιώντας το πιο δυνατό, πιο ανθεκτικό και πιο νόστιμο υλικό που είναι γνωστό στον άνθρωπο: το χάμπουργκερ.")

5) To μεγαλύτερο burger του κόσμου.

To burger του Steve Mallie από το Southgate του Michigan. Το Guinness Book of World Records το ανακήρυξε επισήμως το μεγαλύτερο μπέργκερ του κόσμου με βάρος 83 κιλά!

6) To μικρότερο burger του κόσμου.


Το μπέργκερ και οι πατάτες είναι κατασκευασμένα από πραγματικά, βρώσιμα υλικά, ενώ ο δίσκος και το αναψυκτικό είναι φτιαγμένα από polymer clay. Το fast food γεύμα μινιατούρα κατασκευάστηκε από το μέλος hercuteness για έναν διαγωνισμό της ιστοσελίδας craftster.org με τίτλο "The Little Tiny Challenge". Η hercuteness δήλωσε ότι το burger, το οποίο φαγώθηκε αμέσως μετά τη φωτογράφιση από την ίδια και το σύζυγό της, ήταν νοστιμότατο.

7) To burger κρεβάτι.

Το είχα ξαναπαρουσιάσει στην ανάρτησή μου με τίτλο "Food-inspired προτάσεις διακόσμησης", την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

8) To burger τούρτα. Ένα τσίζμπεργκερ με γλυκιά γεύση... Μπορείτε να διαβάσετε και τη συνταγή του στο foodnetwork και να το δοκιμάσετε κι εσείς για τα γενέθλια των αγαπημένων σας προσώπων. Όχι, απλώς φανταστείτε το με κεράκια επάνω. Τρέλα.

9) To bu
rger χαρτί περιτυλίγματος.

Αυτό το πρωτότυπο χαρτί περιτυλίγματος πωλείται από την εταιρεία Gift Couture και μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ.

10) To burger - μοτοσικλέτα.

O Harry Sperl, ή "Hamburger Harry" όπως είναι ευρύτερα γνωστός είναι ένας εκκεντρικός Αμερικανός (duh) που δημιούργησε ένα μοναδικό μουσείο αφιερωμένο στα hamburgers το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 1.000 αντικείμενα σχετιζόμενα με το αγαπημένο του σνακ. Συμπτωματικά, ένα από τα εκθέματα του μουσείου είναι και το burger-κρεβάτι, δημιουργός του οποίου είναι η Kayla Kromer, από την οποία ο Harry το αγόρασε σε δημοπρασία για να στολίσει μία από τις αίθουσες του μουσείου του.


Φυσικά, ένας τέτοιος συλλέκτης θα πρέπει να κινείται με στυλ. Ως εκ τούτου, ο Harry είναι συν τοις άλλοις και ο κάτοχος αυτής της καταπληκτικής custom μηχανής. Πρόκειται για μια 1100cc 1987 Harley Davidson Sportster την οποία μετέτρεψε σe "Hamburger Trike" όπως του αρέσει να αποκαλεί το δημιούργημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου