Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Εστιατόριο Maredo στην Κηφισιά

Δεν είμαι δα και φανατική κρεατοφάγος, αλλά πραγματικά, μια στο τόσο μου έρχεται η όρεξη να φάω ένα καλό μοσχαρίσιο φιλέτο. Και δυστυχώς αυτό είναι ακριβό σπορ. Επίσης, οι επιλογές για κρεατοφαγία στην πόλη μας δεν είναι πολλές. Δύο είναι οι κυρίαρχες αλυσίδες: αφενός το Meat Square, αφετέρου το Oro Toro και δυστυχώς και στις δύο οι τιμές είναι τσιμπημένες. Το Meat Square έκανε μεν κάποιες μειώσεις στις τιμές του της τάξης του 20% τους τελευταίους μήνες, ωστόσο οι μειώσεις αυτές δεν αφορούν τα κρεατικά. Με λίγα λόγια, εν μέσω κρίσης έψαχνα μια τρίτη λύση για να απολαύσω ένα ζουμερό φιλέτο ή μια καλή μπριζόλα βρε αδερφέ, χωρίς να χρειαστεί να ακουμπήσω μισό μισθό.
Το Maredo, λοιπόν, είναι μια γερμανική αλυσίδα, άρτι αφιχθείσα από τη Γερμανία (όπου υπάρχει εδώ και 35 χρόνια), και στεγάζεται στον πρώην χώρο του Block House, στην Κηφισιά. Το μεγάλο του ατού, όπως θα καταλάβατε είναι οι τιμές του. Και εξηγώ.
Περνάω κατευθείαν στο ψητό, γιατί αυτό με καίει κυρίως. 'Οποιο πιάτο επιλέξετε από την κατηγορία "βοδινά φιλέτα" συνοδεύεται με ψητή πατάτα με sour cream και σκορδοβούτυρο (ή τηγανητές πατάτες ή ρύζι εναλλακτικά) ΚΑΙ απεριόριστη ποσότητα από το salad bar, το οποίο είναι πληθωρικότατο: από βραστά λαχανικά (μπρόκολα, κουνουπίδι, πράσινα φασολάκια κλπ) και ψητά λαχανικά σε φέτες (μελιτζάνες, κολοκύθια κ.α.) μέχρι κρύες σαλάτες ζυμαρικών, συν άφθονες σος της επιλογής σας. Ο κατάλογος περιλαμβάνει Rump Steak, Sirloin Steak, Rib Eye και φυσικά φιλέτο, σε διαφορετικές τιμές ανάλογα με το μέγεθος που θα επιλέξετε. Το φιλέτο, λοιπόν, των 180 gr που πήρα εγώ στοίχιζε 20.90 (τιμή ήδη αρκετά χαμηλή) και συνοδευόταν από όλα αυτά τα συμπαρομαρτούντα που προανέφερα και ήρθε ψημένο ακριβώς όπως το ζήτησα, τουτέστιν medium rare (γιαμ!). Κι αυτή ήταν η πιο ακριβή επιλογή, διότι το sirloin, που παρήγγειλαν ο Σ. και η Ρ. και που επίσης ήταν ολόσωστα ψημένο, κόστιζε 15.90, ας πούμε. Δηλαδή, με τα χρήματα αυτά, συν όσο σας κοστίσει ένα αναψυκτικό ή ένα ποτήρι κρασί, και χωρίς να χρειαστεί να παραγγείλετε σαλάτα ή κάτι άλλο γιατί έχετε υπερκαλυφθεί από το salad bar, είστε χορτάτοι, τη στιγμή που σε άλλα κρεατάδικά πρέπει να πληρώσετε 30-35 ευρώ για αντίστοιχη παραγγελία. Pas mal ή μάλλον nicht schlecht, ja??
Αλλά να πούμε και τα αρνητικά τώρα. Σάββατο βράδυ το (τεράστιο, παρεμπιπτόντως) εστιατόριο ήταν ΑΔΕΙΟ με μόνη εξαίρεση εμάς και άλλη μια παρέα. Βέβαια, ήταν μέσα Ιουλίου κλπ, αλλά, ΣΑΒΒΑΤΟ; Και μάλιστα σε ώρα αιχμής; Και εντελώς άδειο; Δεν είναι ακριβώς το μέρος που θα πας για να δεις και να σε δουν, λολ... Δεύτερον, όσον αφορά το γαστρονομικό κομμάτι, αν και το κρέας ήταν ωραία ψημένο και τα λοιπά, η ψητή πατάτα ήταν σαφώς ψημένη πολλές ώρες πριν (θέλω να πιστεύω τουλάχιστον ότι έγινε την ίδια μέρα) και όχι επαρκώς ξαναζεσταμένη (κλασικό λάθος στο χειρισμό του microwave), αφού στο κέντρο ήταν πάγος. Κατανοητό, βέβαια, αν δεν πατάει κανείς στο μαγαζί, αλλά still, σε ξενερώνει κάπως, n' est-ce pas? Επίσης, κρεατάδικο που δεν λέει τι προέλευσης είναι το κρέας του, δεν με πείθει και πολύ (στο site λέει ένα αόριστο "από του καλύτερους βοσκότοπους του κόσμου και κυτίως της Ν.Αμερικής"). Δηλαδή, στο Oro Toro, ας πούμε, ναι μεν το φιλέτο κοστίζει 29.00 ευρώ, αλλά από την άλλη, ξέρεις ότι πρόκειται και για Black Angus. Και, ναι, υπήρχε διαφορά στη γεύση. Γενικά, ο χρυσός κανόνας δε θα μπορούσε και να μην ισχύει και στην περίπτωση των κρεατικών: ό,τι δίνεις, παίρνεις. Είναι όπως το δίλημμα του Zarra υποκαμίσου: φοβερή ευκαιρία τα 14.90 ευρώ, αλλά με το δεύτερο πλύσιμο θα σου έχει σακουλιάσει ανεπιστρεπτί.
Οh, well, θα του ξαναδώσω μια ευκαιρία το φθινόπωρο του Maredo, αλλά αν και τη δεύτερη φορά το βρω άδειο, χμμ, δεν ξέρω. 'Αλλωστε half the fun in eating out είναι να κρυφακούς τι λένε στο διπλανό τραπέζι (ελάτε τώρα που δεν το κάνετε κι εσείς). Κι ένα tip: όταν παίρνετε τηλέφωνο σε εστιατόριο για κράτηση και σας πούνε ok χωρίς να σας ζητήσουν τηλέφωνο επικοινωνίας, να τη μυρίζεστε τη δουλειά. Βαράνε μύγες.

Ετυμηγορία: δώστε του μια ευκαιρία, καταρχάς λόγω τιμών
Κουζίνα: κρεατάδικο
Τιμές: 15-30 ευρώ
Crowd: εδώ γελάμε
Περιβάλλον: booths με μπορντό καναπέδες από δερματίνη, απειλητικοί κάκτοι σε γλάστρες πάνω από το κεφάλι σου, ξύλινοι πάγκοι με ψηλά σκαμπό, salad bar στο κέντρο με γκριζόλευκο γρανίτη (Goodies style) και γενικά μια αίσθηση casual early 90s. Εντάξει, οι Γερμανοί δεν φημίζονται και για την αισθητική τους.
Σέρβις: αξιοπρεπές
Διεύθυνση: Κηφισίας 238-240 (Εμπορικό κέντρο Μελά), Κηφισιά
Τηλ: 210 62 30 600

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου