'Οπως έχω πει, το Μάνη Μάνη είναι ένα εστιατόριο που επισκέπτομαι τακτικά και ως τώρα δεν με έχει απογοητεύσει, αφού ξέρω σίγουρα πως θα γευτώ νόστιμα και ελαφρά μαγειρεμένα παραδοσιακά πιάτα, σε ένα όμορφο και λιτό περιβάλλον με χαραλή ατμόσφαιρα.
Στην τελευταία μου επίσκεψη, διαπίστωσα με ενθουσιασμό ότι στα πιάτα ημέρας προτεινόταν -μεταξύ άλλων- μαγειρευτό χοιρινό με σέλινο και πουρέ σελινόριζας, ένα πιάτο που παλιότερα υπήρχε στο μενού και μου άρεσε πολύ, αλλά στη συνέχεια καταργήθηκε. Ακόμα περισσότερο ενθουσιάστηκα, φυσικά όταν ο σερβιτόρος μου είπε ότι σκοπεύουν να το επαναφέρουν στο μενού. Εννοείται, λοιπόν, ότι το παρήγγειλα, και ήταν όπως το θυμόμουν, ίσως και ακόμα καλύτερο: το κρέας μαλακό, μελωμένο και ο πουρές με ωραία, απαλή υφή, ιδανική συνοδεία σε ένα πιάτο αρωματικό, αλλά ανάλαφρα μαγειρεμένο. Το δεύτερο πιάτο που δοκίμασα, από το μενού αυτή τη φορά, ήταν μανιάτικες μακαρούνες με καβουρδισμένη μυζήθρα και τηγανητό αυγό (9.50 ευρώ). 'Ηταν νοστιμότατο, όμως, η καρδιά μου ήταν ήδη δοσμένη στο χοιρινό. 'Αρχισα από τα κυρίως και ξέχασα να αναφέρω ότι ξεκινήσαμε με το τρίπτυχο οσπρίων (7.50 ευρώ), που το έχω ξαναδοκιμάσει κι ήταν νόστιμο και αρωματικό όπως και την προηγούμενη φορά. Αποτελείται από φασόλια μαυρομάτικα με τσιγαρολάχανο, φακές με μαντζουράνα, σύγλινο και ξύδι από κόκκινο κρασί και ρεβύθια με ρόδι και κύμινο. Τo κόκκινο house wine (Αγιωργήτικο αν δεν απατώμαι) ήταν, όπως πάντα, αξιοπρεπέστατο -και μια ωραία, οικονομική επιλογή στα 12 ευρώ η φιάλη- και τέλος, δεν ήταν δυνατό να φύγω χωρίς ένα (που μετά, με συνοπτικές διαδικασίες έγιναν δύο) μιλφέιγ με βύσσινο και κρέμα με χιώτικη μαστίχα (5.5 ευρώ). Είναι τόσο καλό, που απλώς αγνοώ επιδεικτικά τα υπόλοιπα επιδόρπια του καταλόγου, κάθε μα κάθε φορά.
Ετυμηγορία: ναι, για την ανάλαφρα μαγειρεμένη παραδοσιακή του κουζίνα.
Τιμές: 23-30 ευρώ το άτομο
Διεύθυνση: Φαλήρου 10, Κουκάκι
Τηλ: 210 92 18 180
Ετυμηγορία: ναι, για την ανάλαφρα μαγειρεμένη παραδοσιακή του κουζίνα.
Τιμές: 23-30 ευρώ το άτομο
Διεύθυνση: Φαλήρου 10, Κουκάκι
Τηλ: 210 92 18 180
Υ.Γ. Ρίξτε και μια ματιά στο Part I, παρεμπιπτόντως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου