Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Εστιατόριο Polly Maggoo στο Μεταξουργείο, Part II

Πρόσφατα επισκέφτηκα ξανά το Polly Maggoo, στο οποίο είχα να πάω από τον χειμώνα και διαπίστωσα ότι αυτό το χαριτωμένο μικρό ρεστοράν συνεχίζει εξίσου όμορφα και με συνέπεια αυτό που ξεκίνησε λίγους μήνες πριν (ακόμα δεν έχει χρονίσει). Εύχομαι να συνεχίσει έτσι, γιατί φέρει όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει προκειμένου να γίνει σιγά-σιγά στέκι και να κερδίσει σταθερούς θαμώνες. Παρόλο, λοιπόν, που έχω ξαναγράψει για το Polly Maggoo, ένιωσα την ανάγκη να γράψω κάτι συμπληρωματικό για τα νέα πιάτα που δοκίμασα.
Για το καλοκαίρι, έχουν βγει λίγα τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο, ανοίγουν και οι τζαμαρίες κι είναι μια χαρά.
Στο μεταξύ, έχουν γίνει και κάποιες μικροαλλαγές στο μενού. Τα αυγά μπρουγιέ που απολάμβανα τον χειμώνα με μυρώνια και λάδι τρούφας σερβίρονται τώρα με λιαστή ντομάτα και λάδι τρούφας (9 ευρώ). Είναι πεντανόστιμα και έγινε μάχη στο τραπέζι προκειμένου να τα μοιραστούμε πέντε άτομα. Ωστόσο, ελπίζω το χειμώνα να επαναφέρουν τα μυρώνια, γιατί βρίσκω τη γεύση τους πιο φινετσάτη.
Η σαλάτα με ανάμεικτα σαλατικά, ζεστό κατσικίσιο τυρί και παστράμι Δράμας (8 ευρώ) ήταν νόστιμη, μόνο που της έλειπε λίγο το dressing. Επειδή, όμως, την έχω γευτεί άλλες δύο φορές και με είχε ικανοποιήσει, πιστεύω ότι ήταν τυχαίο (και όχι μοιραίο).
Πραγματική αποκάλυψη ήταν τα δύο κυρίως πιάτα που δοκίμασα αυτή τη φορ
ά, τα οποία επίσης έχω την αίσθηση ότι ήταν καινούργια προσθήκη στο μενού, αλλά δεν παίρνω κι όρκο. Το συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος με πατατούλες σοτέ, μπράντι, σπαράγγια και εσαλότ (16 ευρώ) ήταν απλώς ονειρεμένο. Το μυλοκόπι με χόρτα σωτέ και σάλτσα πορτοκάλι (16 ευρώ), επίσης καταπληκτικό. Θα πήγαινα ξανά και ξανά για να απολαύσω αυτά τα πιάτα στο συγκεκριμένο μαγαζί.
Από τα κρασιά διαλέξαμε το Άδολη Γης του Αντωνόπουλου (sauv. blanc - chardonnay), και μάλιστα σε τιμή πολύ οικονομική για τα δεδομένα
των περισσότερων εστιατορίων: μόλις 22 ευρώ.
Κι ενώ διαλέγαμε τι επιδόρπιο θα πάρουμε, το κατάστημα μας κέρασε κι ένα ωραιότατο Spumante. Τελικά, παραγγείλαμε την αγαπημένη μας μους λεμόνι σε βάση μπισκότου και σος λάιμ και δυόσμου (6 ευρώ), που ήταν δροσιστική και αρωματική όσο δεν παίρνει! Κι όλα αυτά, με μουσική υπόκρουση Beatles - Love me Do, Manu Chao - King of the Bongo και Nina Simone - My Baby Just Cares for Me...

Ετυμηγορία: είπαμε, το συστήνω ανεπιφύλακτα
Κουζίνα:
γαλλική, αλλά και Μεσόγειος γενικότερα.
Τιμές
: 25-30 ευρώ μαζί με μπουκάλι κρασί (πόσο συχνά συμβαίνει αυτό;;;)

Διεύθυνση: Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο

τηλ
. 210 52 41 120


1 σχόλιο: