Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Εστιατόριο Cucina Povera στο Παγκράτι, Part II

Για το Cucina Povera έχω ξαναγράψει κι έχω εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους που το καθιστούν, κατά τη γνώμη μου ένα ιδιαίτερο εστιατόριο. Πηγαίνοντας και ξαναπηγαίνοντας, όμως, δεν μπορώ παρά να διαπιστώνω κάθε φορά πως το concept της καθημερινής ανανέωσης του μενού -ανάλογα με τα είδη που βρίσκει ο σεφ στην αγορά και την έμπνευση που αυτά του φέρνουν- σου δημιουργεί την αίσθηση πως κάθε φορά γευματίζεις και σε καινούργιο εστιατόριο!
Σκεφτείτε το: όταν ένα εστιατόριο το επισκέπτεστε ανά τακτά διαστήματα, τείνετε να παραγγέλνετε συχνά και τα ίδια πιάτα από το μενού, με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να τα βαριέστε πριν αυτά προλάβουν να ανανεωθούν. Το Cucina Povera, όμως, σας δίνει την ευκαιρία κάθε φορά, να γεύεστε και κάτι καινούργιο, με την εγγύηση δε ότι όλα όσα θα δοκιμάσετε θα είναι και φρεσκότατα.
Στην τελευταία μου επίσκεψη, λοιπόν, δοκίμασα μια τοματοσαλάτα με δυόσμο, γλιστρίδα (you don't find that every day, do you?), ντρέσινγκ που περιείχε πολτό ελιάς Καλαμών -μια ωραιότατη ιδέα- αραβικά πιτάκια και ζεστό χαλούμι (9 ευρώ). Δροσιστική και καλοκαιρινή όσο δεν πάει!
Ακόμα, το τηγανητό γαριδάκι με λευκή ταραμοσαλάτα (9 ευρώ) ήταν τόσο ψιλό που το έτρωγες ολόκληρο -σαν τσιπς ένα πράγμα- και από γεύση, γλύκισμα! Από τα κυρίως, δοκίμασα επιτέλους για πρώτη φορά το σαλάχι, που το έχω ξαναδεί να φιγουράρει στο μενού αρκετές φορές σε διάφορες συνταγές. Αυτή τη φορά σερβιριζόταν ποσέ με ξύδι από sherry και φάβα Σαντορίνης (9 ευρώ) κι ήταν γευστικότατο, αρωματικό και ταυτόχρονα όσο ανάλαφρο επιθυμείς να είναι ένα πιάτο μέσα στην κάψα του καλοκαιριού. Τα μελανούρια στη σχάρα με βραστές πατάτες και βλήτα σε λαδολέμονο (13,50 ευρώ) ήταν πολύ καλά ως πρώτη ύλη, αλλά ήθελαν λίγη σαλτσούλα ακόμα.
Tέλος, τα επιδόρπια ήταν όπως πάντα φανταστικά. Η γρανίτα από φρέσκα βερίκοκα με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (6,5 ευρώ) νοστιμότατη (αν και όχι ακριβώς my cup of tea αναγνωρίζω ότι ως εκτέλεση ήταν άψογη) και το προφιτερόλ με σκούρα σοκολάτα με τα σου του γεμιστά με παγωτό βανίλια απλώς θεϊκό (7 ευρώ).
Με λίγα λόγια, για ακόμα μία φορά το Cucina Povera με ικανοποίησε απόλυτα γευστικά. Η δε σχέση ποιότητας-τιμής στο κατάστημα αυτό, είναι ασυναγώνιστη. Αν δινόταν και λίγο περισσότερη προσοχή στο σέρβις, θα ήταν άψογο. Όχι ότι δεν είναι ευγενικοί οι άνθρωποι, αλλά έχουν κάποια -όχι ακραία, φυσικά- προβλήματα ταχύτητας και συντονισμού (για παράδειγμα, δεν γίνεται να σερβίρεται το πρώτο πιάτο και το κρασί να μην έχει φτάσει στο τραπέζι), αλλά σε γενικές γραμμές δεν θα συμβεί και κάτι που θα σου χαλάσει τόσο πια τη ζαχαρένια.

Ετυμηγορία: Τι; Ακόμα δεν πήγατε;
Κουζίνα: μεσογειακή
Τιμές: 22-30 ευρώ
Διεύθυνση:
Ευφορίωνος 13 & Ερατοσθένους (πεζόδρομος), Παγκράτι
Τηλ: 210 75 66 008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου