Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Από το "Πώς να τρώτε σαν παιδιά" της Delia Ephron

Από το "Πώς να τρώτε σαν παιδιά και άλλα μαθήματα για το πως να μην είστε μεγάλοι" ("How to Eat Like a Child and Other Lessons in Not Being a Grown-up") της Delia Ephron (1978).

Τοστ: Αφήστε τις άκρες. Αν η μαμά σας σάς λέει ότι πρέπει να τις τρώτε γιατί είναι το καλύτερο κομμάτι, χώστε τις στις τσέπες του παντελονιού σας ή κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ.

Σπαγγέτι: Τυλίξτε υπερβολικά πολλά μακαρόνια στο πηρούνι σας και βεβαιωθείτε ότι τουλάχιστον δύο κομμάτια κρέμονται προς τα κάτω. Ανοίξτε διάπλατα το στόμα σας και χώστε τα μέσα. Ρουφήξτε ηχηρά τα δύο κομμάτια που κρέμονται απέξω. Αδειάστε το πιάτο, ζητήστε κι άλλα, φάτε μόνο τα μισά. Ενώ πηγαίνετε το πιάτο σας στο νεροχύτη, φροντίστε να γέρνει, έτσι ώστε τα υπόλοιπα μακαρόνια να γλιστρήσουν και να πέσουν στο πάτωμα.

Σπανάκι: Χωρίστε το σε μικρά λοφάκια. Κάντε ανακατανομή του σπανακιού σε καινούργια λοφάκια. Αφού επαναλάβετε 6-7 φορές, χυθείτε στην καρέκλα και ανακοινώστε ότι χορτάσατε.

Κρακεράκια-ζωάκια: Φάτε τα με την εξής σειρά το καθένα - πόδια, κεφάλι, υπόλοιπο σώμα.

Μπιζέλια: Λιώστε τα έτσι ώστε να σχηματίσουν ένα λεπτό φύλλο που να εκτείνεται σε όλη την επιφάνεια του πιάτου. Με την πίσω άκρη του πηρουνιού σας, πιέστε τα. Κρατήστε το πηρούνι κατακόρυφα, με τα δόντια προς τα πάνω και γλείψτε τα πατημένα μπιζέλια.

Βραστά καρότα: Ενώ τα κατευθύνετε προς το στόμα, αφήστε τα να πέσουν στην ποδιά σας. Μεταφέρετέ τα στον σκουπιδοτενεκέ στα μουλωχτά.

P.S. H Delia Ephron είναι σεναριογράφος και είναι αδερφή της γνωστής σκηνοθέτιδας Nora Ephron. Μεταξύ άλλων, έχει γράψει (μαζί με την αδερφή της) και τα σενάρια των ταινιών You've got Mail (Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας) και Bewitched.

1 σχόλιο: