Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Από το "Πώς να τρώτε σαν παιδιά", Part II

Από το βιβλίο "Πώς να τρώτε σαν παιδιά και άλλα μαθήματα για το πως να μην είστε μεγάλοι" της Delia Ephron ("How to Eat Like a Child and Other Lessons in Not Being a Grown-up"), 1978).


Τηγανητές πατάτες: Κραδαίνετε μία πατάτα στον αέρα για έμφαση, ενώ μιλάτε. Προσποιηθείτε ότι διευθύνετε ορχήστρα. Μετά, βάλτε τέσσερις πατάτες ταυτόχρονα στο στόμα σας και μασήστε. Γυρίστε στην αδερφή σας, ανοίξτε το στόμα σας και βγάλτε έξω τη γλώσσα σας, που είναι καλυμμένη από πατάτες. Κλείστε το στόμα και καταπιείτε. Χαμογελάστε.

Πουρές: Πατήστε τον πουρέ ώσπου να γίνει επίπεδος. Σκάψτε πολλά μικρά λακκάκια. Φανταστείτε πως είναι λιμνούλες. Γεμίστε τα λακκάκια με σάλτσα. Με το πηρούνι σας, σκάψτε μικρά ποταμάκια που να ενώνουν τις λιμνούλες και παρακολουθήστε τη σάλτσα να κυλάει, γεμίζοντάς τα. Διακοσμήστε με μπιζέλια. Μη φάτε τίποτα. Εναλλακτική μέθοδος: Κάντε ένα μεγάλο λάκκο στο κέντρο του πουρέ. Γεμίστε τον με κέτσαπ. Ανακατέψτε ώσπου να γίνει ροζ.

Τσίχλα: Βγάλτε την από το στόμα και τεντώστε την να γίνει σαν ένα μακρύ μακαρόνι. Γυρίστε την γύρω-γύρω σαν να ήταν λάσο. Ξαναβάλτε την στο στόμα. Κρατώντας τη μία άκρη με τα δόντια, τραβήξτε την άλλη άκρη ώσπου να συναντήσει την αντίστοιχη τσίχλα του φίλου σας και κολλήστε τις μεταξύ τους. Σκεφτείτε ότι μόλις κάνατε κάτι πολύ αηδιαστικό.

Παγωτό χωνάκι: Ζητείστε δύο μπάλες. Καθώς βγαίνετε από το παγωτατζίδικο, ρίξτε κατά λάθος κάτω την μπάλα που ήταν από πάνω. Κλάψτε. Γλείψτε την μπάλα που απέμεινε αργά, έτσι ώστε το παγωτό, λιώνοντας, να κυλάει έξω από το χωνάκι και πάνω στο χέρι σας. Σταματήστε να γλείφετε όταν το παγωτό έχει φτάσει στα χείλη του χωνακιού. Σιγουρευτείτε ότι είναι απόλυτα ίσιο. Φάτε τη γωνίτσα του χωνακιού και ρουφήξτε το υπόλοιπο παγωτό μέσα από την τρύπα. Όταν απομείνει μόνο το χωνάκι με παγωτό πασαλειμμένο απέξω, παρατήστε το επάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

P.S.1 Σε περίπτωση που χάσατε το Part I του "Πώς να τρώτε σαν παιδιά", πηγαίνετε κατευθείαν εδώ.

P.S.2 H Delia Ephron είναι σεναριογράφος και είναι αδερφή της γνωστής σκηνοθέτιδας Nora Ephron. Μεταξύ άλλων, έχει γράψει (μαζί με την αδερφή της) και τα σενάρια των ταινιών You've got Mail (Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας) και Bewitched.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου