Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Εστιατόριο Bluefield Burgers στο Νέο Ψυχικό

Τα Bluefield Burgers είναι μια δημοφιλής αμερικανική αλυσίδα που πρωτοάνοιξε στη Νέα Υόρκη το 1977. Εδώ και λίγους μήνες, άνοιξε και το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα και βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό.
Το μαγαζί λειτουργεί κυρίως για take away και delivery, διότι είναι teeny tiny σαν σπιρτόκουτο, αλλά πρόσφατα έβαλαν και μερικά τραπεζάκια στη μπροστινή βεράντα που κλείνει με τζαμαρία, έτσι ώστε να μπορεί να στεγάσει καμιά εικοσαριά άτομα. Ο χώρος είναι χαρωπός, με μικρές ψευδο-ζαρντινιέρες με γρασίδι και τσίγκινες αγελάδες να βόσκουν ανέμελες επάνω τους, ξύλινα τραπέζια και πάγκους και λαμπτήρες πυρακτώσεως να κρέμονται στη σειρά από το ταβάνι.
Το μεγάλο χαρτί του Blufield είναι το μπιφτέκι του, που ζυμώνεται στο χέρι καθημερινά κι αποτελείται από 100% νωπό μοσχαρίσιο κιμά και μόνο, που προέρχεται από στήθος και sirloin. Το πιο σηματικό είναι ότι το μπιφτέκι σας δε θα έρθει τσουρουφλισμένο/τσιτσιρισμένο/απανθρακωμένο, όπως συμβαίνει δυστυχώς σε πολλά καταστήματα του είδους, αλλά όμορφα ψημένο απέξω και με ένα ζουμπουρλούδικο ροδαλό χρωματάκι στο εσωτερικό του, ζουμερό όσο δεν πάει.
Το σουξέ του μαγαζιού είναι αναμφίβολα το Jack Daniels sauce burger (7.95 ευρώ), που περιέχει -εκτός από το προφανές- καπνιστό crispy μπέικον, cheddar, ντοματα, μαρούλι, κρεμμύδι και φυσικά Jack Daniels sauce. Επίσης, σας προτείνω το portobello burger (7.85 ευρώ), που περιέχει μπιφτέκι (duh), μανιτάρια portobello, ψητές κόκκινες πιπεριές, ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι, πίκλες και την πολύ νόστημη maple dijon sauce.
Όσον αφορά τα burgers, τα περισσότερα είναι πολύ ενδιαφέροντα, αλλά θα σας σύστηνα να αποφύγετε όσα δεν περιέχουν κάποια σος -όπως το 6th Avenue Burger (5.90 ευρώ) που έχει μόνο μπιφτέκι/μαγιονέζα/κέτσαπ, διότι παρόλο που το μπιφτέκι παραμένει κορυφαίο, το burger συνολικά σου δίνει την αίσθηση ότι είναι λίγο στεγνό. Όλα τα burgers συνοδεύονται από τις φρεσκοτηγανισμένες 'old fashioned' χοντροκομμένες πατάτες με τη φλούδα, αλλά και από ένα κυπελάκι με τη Bluefield sauce. Και όποιος θέλει να αποφύγει τις πατάτες -εκτός από το προφανές: ας μην τις φάει- μπορεί να παραγγείλει τα γουστόζικα mini cheeseburgers (8.50 ευρώ). 'Αλλωστε εγώ είμαι γενικότερα υπέρ όλων των μίνι πραγμάτων. Όπως έλεγε κι ο Chandler, "Sometimes I like to hold them between my fingers and pretend I am a giant."
Κατά τα άλλα, το κατάστημα διαθέτει και veggie, fish (μέχρι και με σολομό) και chicken burgers, αλλά και σαλάτες. Τη νεοϋορκέζικη αίσθηση υπαίθριου snacking τη συμπληρώνουν τα hot dogs (Central Park και Harlem, με 4.95 ευρώ έκαστο), που δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα για να σας μεταφέρω άποψη, αλλά πού θα μου πάνε; Σιγά μην τα αφήσω να μου ξεφύγουν. Παρεμπιπτόντως, και το hot dog σερβίρεται σε μίνι έκδοση, με 3.90 ευρώ (άλλωστε σε περίοδο κρίσης, το μίνι είναι μια καλή επιλογή, από τα γεύματα ως τις φούστες -λιγότερο ύφασμα. Πάντως, επί του θέματος, το Αθηνόραμα υπόσχεται πως "αν φας το Central Park hot dog, με την κλασική κόκκινη σάλτσα με κρεμμύδια της Νέας Υόρκης, θα ξεχάσεις ό,τι ανάλογο έχεις φάει στις αθηναϊκές καντίνες."
Κι όσο για επιδόρπιο, πριν φύγετε θα σας δώσουν στο χέρι ένα φακελάκι με 2 choc chip cookies ανά άτομο, τα οποία είναι λέει βραβευμένα ως τα Νο1 choc chip cookies της Νέας Υόρκης από το κανάλι CBS το 1983. Μπορείτε να τα τσιμπολογάτε στο δρόμο του γυρισμού ή, αν έχετε αρκετή υπομονή, να τα απολαύσετε με τον καφέ σας το επόμενο πρωί.
Συνοψίζοντας, ο νούμερο ένα λόγος για να επισκεφθείτε ή να παραγγείλετε από τα Bluefield Burgers είναι το μπιφτέκι τους. Κατά τα άλλα, ως εμπειρία εστίασης απέχει πολύ από το να σας μείνει αξέχαστη. Ο χώρος -αν και είναι ευχάριστος και funky- χρειάζεται αρκετή περιποίηση για να πεις ότι είναι ένα εστιατόριο που σε προσελκύει να καθίσεις πάνω από μισή ώρα. Ακόμα, χρειάζονται οπωσδήποτε και κάποιες βελτιώσεις στο σέρβις. Όταν υπάρχει πελατεία στο κατάστημα, θα πρέπει να δίνεται έμφαση σε αυτήν και όχι προτεραιότητα στα τηλέφωνα για παραγγελίες, αλλιώς ας προσληφθεί κι άλλος υπάλληλος. Επίσης, καλό θα ήταν τα αναψυκτικά να μη σερβίρονται σε πλαστικά ποτηράκια και να υπάρχει πάγος στο κατάστημα -ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι πραγματικά απαραίτητο.

Ετυμηγορία: Yummy burgers, που προσωπικά τα προτιμώ από αυτά που σερβίρονται σε όλα τα άλλα αντίστοιχα καταστήματα της Αθήνας. Μην το επιλέξετε για τη σαββατιάτική σας έξοδο. Αν, όμως, μένετε κοντά, είναι μια ευχάριστη και φθηνή επιλογή για της καθημερινές.
Κουζίνα: duh, μπεργκεράδικο.
Τιμές: 8-15 ευρώ. Οι τιμές είναι ίδιες, είτε παραγγείλετε για το σπίτι είτε καθίσετε εκεί.
Διεύθυνση: Αγγελοπούλου 3, Νέο Ψυχικό
Τηλ: 210 67 777 39

4 σχόλια:

  1. Μάπα παιδιά.....
    πατάτες χάλια, η ντομάτα στο burger ασπρη αρπαγμένη και μύριζε, σαλάτα χθεσινή, fish & chips παραγγείλαμε, μας φέρανε fish sticks για μωρά.. τα χρεώσανε βέβαια κανονικά ...δεν πήγαινα supermarket να πάρω captain iglo.... ανάθεμα και αν ξέρουν τι είναι fish & chips....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμμμ, κρίμα. Τα fish & chips υποπτεύομαι ότι είναι μάλλον κακή επιλογή για οποιοδήποτε μπεργκεράδικο (When in Rome, do as Romans do). Επίσης, τι εννοείς ότι η ντομάτα ήταν αρπαγμένη;
    Οι πατάτες ως προς τι ήταν χάλια;
    Τελικά, όμως, για το μπιφτέκι που ήταν όλο το clue δε μας είπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άυτά που ανέφερες για το σέρβις με είχαν χαλάσει πολύ τη μία φορά που πήγα. Ο τύπος έπαιρνε παραγγελίες από το τηλέφωνο φωνάζοντας πάνω απ το κεφάλι μας, και όταν δέησε να πάρει και τη δικιά μας (μετά από 20') δε μπήκε καν στον κόπο να κατέβει τα 2 σκαλοπάτια και να έρθει κοντά μας. Επίσης απαράδεκτα τα πλαστικά μαχαιροπήρουνα και ποτήρια. Όσο για την τουαλέτα, ας μην τη σχολιάσω, αν είστε ντελιβεράδικο τί τα θέλετε τα 2-3 τραπέζια; Επί της ουσίας, το μπέργκερ καλούτσικο αλλά πολύ στεγνό. Δεν ξαναπάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στεγνά burger ο ένας, fish and chips ο άλλος, συγγνώμη αλλά poppycock που λέει κι ο captain slow. Έφαγα χθες πρώτη φορά Bluefield (Best of the West) στο σπίτι ενός κολλητού και τα λάτρεψα. Συμφωνώ απόλυτα για το μπιφτέκι, εξαιρετικό ψήσιμο. Είχαμε πάρει και hotdog αλλά οι υπόλοιποι της παρέας απεφάνθησαν ότι δεν ήταν στο επίπεδο του burger οπότε απείχα για να μην χαλάσω τη γεύση. Μετά μάλιστα πέρασα από το BF για να πάρω ένα ακόμα burger για το σπίτι που περίμενα να έρθει το έτερον ήμισυ από αεροδρόμιο. Ο χώρος δεν με ενθουσίασε για να κάτσει κανείς, αλλά για delivery είναι εξαιρετικό. Κρίμα που μένω μακριά οπότε με βλέπω να ξεμένω με τα simply burgers...

    ΑπάντησηΔιαγραφή