Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Εστιατόριο Furin Kazan στο Σύνταγμα

Μια γρήγορη αναφορά στο Furin Kazan. Και λέω γρήγορη, γιατί σκοπεύω να επανέλθω στο θέμα. Ο λόγος που σκοπεύω να επανέλθω είναι επειδή το κατάστημα φημίζεται για το sushi του, αλλά εγώ δεν παρήγγειλα sushi (Δεν ξέρω, I just wasn't in the mood χτες). Αλλά εντάξει, αποφάσισα να γράψω κάτι γι' αυτό, διότι η γιαπωνέζικη κουζίνα δεν είναι μόνο sushi.
Χτες, λοιπόν, δοκίμασα τη
σούπα miso (κλασικό πιάτο με ζωμό από soya beans και tofu), η οποία είναι ό,τι πρέπει για αρχή και σου έρχεται και σε χαριτωμένο ξύλινο μπολάκι (3 ευρώ). Άλλωστε, υπάρχει και μια ιαπωνική παροιμία τύπου "Ένα μπολ μίσο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα" (κάτι θα ξέρουν). Συνέχισα με Gyu Don (11 ευρώ), που είναι μοσχάρι κομμένο σε λεπτά φετάκια μαζί με κρεμμύδι και γλυκιά σος και σερβίρεται με ρύζι ατμού, καθώς και Yakisoba (noodles) με λαχανικά και χοιρινό (8 ευρώ). Συμπαθέστατα αμφότερα. Πάντως, το sushi που είδα να σερβίρουν στα γύρω τραπέζια φαίνεται deliciωδέστατο (έτσι είναι, το sushi το κόβεις κυρίως με το μάτι, λολ) και σίγουρα θα το τιμήσω την επόμενη φορά. Το θετικό είναι ότι μπορείς να πάρεις 4, 8 ή 12 τεμάχια (αν δε με απατά η μνήμη μου) και ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη ποικιλία (ε, όσο να 'ναι, unagi δε βρίσκεις και σε κάθε σουσερί -όχι ότι έχω δοκιμάσει ποτέ unagi, ούτε ότι έχω κάνει κανένα phD στη σουσολογία, εδώ που τα λέμε).

Το προσωπικό είναι ευγενικό και το σέρβις πολύ γρήγορο (χμμ, ίσως και πιο γρήγορο από ό,τι θα έπρεπε). Tώρα το περιβάλλον, οκέι, δε λέει και πολλά, αλλά το μεγάλο plus είναι η θέση του μαγαζιού: η καλύτερη κατάληξη έπειτα από μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο. Βρήκα, ωστόσο, ευχάριστο το ότι έχεις θέα στην κουζίνα που χωρίζεται με τζαμαρία κι έτσι μπορείς να ξεσηκώσεις και tips από τους μάγειρες (π.χ. χτες παρατήρησα ότι όταν σερβίρουν το ρύζι ατμού στα μπολάκια, το πατάνε με την κουτάλα ώστε να κολλήσει και να μπορείς να το σηκώσεις με τα ξυλάκια σε μπουκίτσες). Μην το βάλετε στο πρόγραμμα για βραδινή έξοδο διότι μάλλον θα απογοητευτείτε. Το Furin Kazan είναι από τα εστιατόρια στα οποία "πετάγεσαι". τις καθημερινές. Τέλος, να σημειώσω πως θεωρώ αρκετά fun το ότι βρίσκεται στη μέση μιας μικρής asian town που έχει σχηματιστεί στο τετράγωνο μεταξύ Βουλής και Νίκης, το οποίο περιλαμβάνει εκτός από το Furin Kazan, το Golden Chopsticks (πολυασιατικές γεύσεις), το Dosirak (ιαπωνική/κορεάτικη κουζίνα) καθώς κι ένα Noodle Bar.

Κουζίνα: γιαπωνέζικη, έμφαση στο σούσι
Τιμές: χωρίς sushi τη γλιτώνεις και με 15 ευρώ. Με sushi, 20-25. Ίσως και 30, δεδομένου ότι με το sushi δε χορταίνεις εύκολα, γιατί κατά μια διεστραμμένη εξίσωση, σούσι ίσον ψάρι και ως γνωστόν, το "ψάρι είναι φρούτο"...
Κοινό: 25-45, 'Ελληνες, Ασιάτες (πάντα καλό σημάδι όταν γευματίζεις σε ασιατικό ρεστοράν), αλλά και πολλοί τουρίστες (Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι) από τα γύρω ξενοδοχεία.
Διεύθυνση: Απόλλωνος 2, Σύνταγμα
τηλ. 210 32 29 170

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου